logo
Imprimir
21-08-2019 | 18:37hs
•ANDORRA

El Govern instal·la un aparell de drenatge a la cubeta de la zona de l’esllavissada

La policia continua present a la zona per tal d’assistir als conductors i tallar el trànsit en cas necessari. Una mesura puntual que s’allargaria només fins que es restableixin les condicions adequades de visibilitat

L’executiu ha ubicat, aquest dimecres, una bomba d’aigua per drenar la cubeta ubicada al peu de l’esllavissada que es va produir el passat dissabte 10 d’agost. La voluntat del Govern és extreure l’aigua per dotar de més estabilitat la zona. L’aigua de la cubeta procedeix tant de l’acumulació pluvial com del nivell freàtic.

Les precipitacions d’ahir han permès incentivar, tal com els tècnics ja van avançar fa uns dies, la purga natural de la muntanya. Tècnics d’Ordenament Territorial, geòlegs, Bombers, Policia, COEX, Protecció Civil, Creu Roja i circulació de Sant Julià de Lòria s’han desplaçat a la zona per fer-ne un seguiment. Per mantenir-hi la vigilància permanent, l’executiu ha instal·lat i posat en funcionament un sistema topogràfic de precisió que permet auscultar el terreny a nivell geològic i fer-ne un seguiment encara més exhaustiu.

La policia continua present a la zona per tal d’assistir als conductors i tallar el trànsit en cas necessari. Una mesura puntual que s’allargaria només fins que es restableixin les condicions adequades de visibilitat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/97744_elgovernin-tallaunaparelldedrenatgealacubetadelazonadele-llavi-ada-1.htm