logo
Imprimir
20-08-2019 | 14:53hs
•ACTUALITAT GIRONA

La Cursa Popular del Carrer Nou 2019 se celebrarà el diumenge 20 d'octubre

L'esdeveniment mantindrà les diferents proves: les curses estrella de 10 i 5 km, les milles urbanes, obertes a totes les categories

El diumenge 20 d'octubre se celebrarà la Cursa Popular del Carrer Nou de Girona, que aquest any arriba a la seva 41 edició. Avui, l'associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial i l'Ajuntament de Girona han presentat el cartell oficial de l'esdeveniment al carrer Nou, acompanyats pels representants d'algunes de les empreses patrocinadores principals, Montepio i Autopodium, el Rotary Club de Girona, com a entitat beneficiària de la cursa que sosté un any més el seu esperit solidari, i Fotoinstant, empresa encarregada de l'organització tècnica.

L'esdeveniment mantindrà les diferents proves: les curses estrella de 10 i 5 km, les milles urbanes, obertes a totes les categories (a partir dels 11 anys) i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d'1 a 7 anys i de 8 a 10 anys. Les curses dels 10 i 5 km inclouran també la variant de la cursa d'empresa. Així mateix es conserven les categories de participació per grups o escoles. La plaça Josep Pla serà el lloc d'entrega dels premis de la cursa de 10km i del trofeu honorífic Antoni Juliol i de les activitats de cloenda pensades per amenitzar la festa.

Les inscripcions per Internet s'obriran l'1 de setembre i les presencials es podran fer al carrer Nou la setmana prèvia a la cursa. Les inscripcions a les curses infantils i a la milla urbana es podran fer a la botiga Interesport Akilia del carrer Figuerola.

Tradició gironina i essència popular

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d'uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l'empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. És impossible, però, desxifrar totalment les claus de l'èxit d'aquest acte. Com totes les coses que triomfen, els fonaments s'arrelen parcialment en l'enigma. Però el cert és que la cursa arriba enguany al seu 41è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s'ha guanyat amb el temps: la més antiga, la més popular i la més viva de les comarques gironines.

La decisió d'organitzar-la va partir d'un comerciant del carrer Nou, el senyor Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. Durant quatre anys va ser ell mateix qui es va encarregar de tota l'organització; després, però, circumstàncies personals obligaren a l'artífex a deixar el negoci i a cedir el lideratge de la cursa. L'empremta de Jordi Gibert va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. La filosofia d'aquest acte radicava en el seu caràcter popular i així s'ha mantingut fins avui dia. El seu reglament diu textualment: "la cursa s'obrirà a totes les persones, sense límit d'edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors". Certament, el pas del temps i les millores que s'han anat introduint cada any en l'organització no han malmès aquesta essència popular. I el fet que la cursa neixi i mori en un dels carrers més emblemàtics de Girona han contribuït a conservar-la.

Inicialment la cursa tenia lloc coincidint amb les fires i festes de Sant Narcís. L'any 1979, es va córrer el primer diumenge de Fires; l'any següent es va córrer l'últim diumenge de Fires per tal que l'aire festiu es mantingués fins a la cloenda de les festes. L'any 1988 la cursa es va avançar una setmana i, des de llavors, sempre s'ha celebrat un diumenge abans de les Fires de Sant Narcís, de manera que ve a ser com "l'avant-pregó" de les festes.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/97539_lacur-apopulardelcarrernou2019-ecelebraraeldiumenge20doctubre-1.htm