logo
Imprimir
16-08-2019 | 18:17hs
•BAIX EMPORDà

L'Ajuntament de Platja d'Aro incorpora tres nous Agents Cívics fins al 15 de setembre per ampliar durant l'estiu l'atenció ciutadana

Supervisen serveis públics, elements de la via pública i fomenten actituds cíviques

La regidoria de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro incorpora de manera temporal -i fins al 15 de setembre- tres nous Agents Cívics per reforçar durant l'estiu l'atenció a la ciutadania i el treball de camp de supervisió del funcionament dels serveis municipals, l'estat dels elements de la via pública i l'atenció a les consultes de la ciutadania. L'acció s'emmarca en la voluntat de dimensionar algunes àrees del consistori a les necessitats de l'època amb major afluència turística, i alhora oferir el major nombre d'hores possibles d'atenció directa a la ciutadania, especialment en l'àmbit de la convivència, més des de la prevenció, que no pas des de la reacció. Així, de la mateixa manera que a l'estiu s'amplia temporalment la plantilla de la Policia Local i de l'Oficina de Turisme o desenvolupen el seu treball els serveis de Mediació en l'Oci Nocturn i de Salvament i Socorrisme a les Platges, també es fa ara amb la figura dels Agents Cívics.

Els nou personal s'ha contractat mitjançant una empresa privada i s'identifiquen amb una armilla de color groc florescent que incorpora el text Agent Cívic. D'aquesta manera es dona recolzament a la tasca que tot l'any duen a terme els tres agents de la plantilla municipal. Desenvolupen la seva tasca a peu, sis dies la setmana -caps de setmana inclosos- vuit hores al dia, i divideixen la seva intervenció en tres sectors del municipi amb la inclusió dels nuclis de la vila: Platja d'Aro, Castell d'Aro i S'Agaró. Mitjançant diversos documents registren l'àmbit inspeccionat, el detall de la feina realitzada, les deficiències detectades i les propostes ciutadanes rebudes, que s'incorporen en el pla de treball de la regidoria de Serveis i Medi Ambient. Més enllà del seva tasca efectiva, la seva contractació durant un mes esdevé també prova pilot per cedir a futur la consolidació i ampliació temporal de l'acció.

La tasca general dels Agents Cívics -tant els permanents com els temporals- és esdevenir una figura municipal que treballa des de la proximitat, a peu de carrer, fàcilment identificable, uniformada i a l'abast del ciutadà per atendre i ajudar en les seves demandes. També revisen el bon funcionament dels serveis municipals, així com dels seus elements a la via pública, controlen la tinença d'animals de companyia (que vagin lligats, amb morrió quan s'escau, que no estiguin en espais inadequats com són la platja o els parcs infantils i que es recullin els seus excrements), detecten possibles deficiències en l'estat de la neteja i també desenvolupa una tasca informativa sobre quan i com s'han d'abocar les deixalles. Gràcies a la incorporació dels tres agents temporals, l'equip titular pot centrar els seus esforços en el foment actiu de les dinàmiques cíviques positives entre veïns i visitants, especialment a les platges i pel compliment de les ordenances municipals en el sector del comerç, serveis, restauració, allotjament i oci nocturn, i si s'escau iniciar els expedients corresponents.

Altres serveis municipals dimensionats a les necessitats de l'estiu són els quatre informadors turístics de l'Oficina de Turisme o també els quatre agents interins en la plantilla de la Policia Local. Alhora és l'època de l'any que desenvolupa la seva tasca el Servei de Mediació en l'Oci Nocturn, amb sis mediadors professionals, postgraduats en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària, amb la voluntat de resoldre situacions puntals i, alhora, plantejar solucions a mitjà i llarg termini amb canvis de dinàmiques a partir del treball conjunt amb la Policia Local i la seguretat privada dels mateixos establiments, per sumar esforços i multiplicar resultats tot minimitzar al màxim les molèsties i afavorir la convivència entre veïns i usuari de l'oci nocturn. També l'1 de juny es va iniciar el servei de salvament i socorrisme a la façana marítima a càrrec de ProActiva, que es manté vigent fins al 22 de setembre amb presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca cada dia, de dilluns a diumenge (10-18 h juny i setembre i 10-19 h juliol i agost), amb uns efectius que oscil·len entre els 11, els 14 o els 23 socorristes segons el moment de l'estiu (setmanes de baixa, mitja o alta ocupació). Hi ha cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; servei propi d'embarcació de rescat; i disposen de cinc desfibril·ladors (tres a espais fixos i dos mòbils). També es distribueixen fins a 2.000 braçalets per facilitar la localització de possibles infants extraviats. Simultàniament, a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS.
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/96858_lajuntamentdeplatjadaroincorporatre-nou-agent-civic-fin-al15de-etembreperampliardurantle-tiulatenciociutadana-1.htm