logo
Imprimir
13-08-2019 | 15:24hs
•LA SELVA

Torna el 'Tast d'Aigües' a Can Rovira de Sant Hilari els diumenges d'agost

La representació i el tast tenen una durada aproximada d'una hora i mitja

El que es podria qualificar de l'època daurada de les aigües picants de Sant Hilari Sacalm data del 1879, quan tres de les seves fonts van ser declarades d'utilitat pública. A més, l'edifici que avui es coneix com a Balneari de la Font Picant es va remodelar totalment l'any 1885, esdevenint un hotel de categoria orientat a la burgesia catalana. A principis del segle XX, l'aigua de la font picant s'envasava i exportava fora del municipi. A més, els seus propietaris, que en aquella època ja eren la família Ribot, van obrir el 'Despatx de l'Aigua' perquè els estiuejants que anaven al poble no s'haguessin de desplaçar fins al balneari per prendre l'aigua.
Per altra banda, per aquella època hi havia un personatge a la vila que va agafar fama oferint l'aigua als de les fonts del Pic i Font Vella als vilatans i estiuejants que li donaven propines, en Jaumet. Al principi la portava amb càntirs a mà i, més tard, els estiuejants van fer una col·lecta per comprar-li un carro. Quan en Jaumet tenia 40 anys, va començar a ser conegut com en "Jaumet del flabiol". De tot això parla la teatralització a càrrec d'en Jaume Fàbregas i Carme Martorell, anomenada "Tast d'Aigües". Aquesta obra ofereix als assistents la possibilitat de convertir-se per una estona en aquells estiuejants del segle passat que omplien "el Despatx de l'Aigua" per prendre les aigües medicinals del municipi. El "Tast d'Aigües" permet tastar i conèixer les propietats de les aigües, les curiositats i els personatges més emblemàtics d'aquella època.

La representació i el tast tenen una durada aproximada d'una hora i mitja. La pròxima serà diumenge 18 d'agost a les 11.00 h al vestíbul del primer pis de l'Oficina de Turisme.

És una activitat gratuïta. Important, cal inscripció prèvia!




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/96242_tornaelta-tdaigue-acanrovirade-anthilariel-diumenge-dago-t-1.htm