logo
Imprimir
02-08-2019 | 14:21hs
•LA SELVA

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, fa una visita institucional al Consell Comarcal de la Selva

En la seva visita a l'ens comarcal, Pere Vila ha estat rebut pel president de l'ens selvatà, Salvador Balliu i el vicepresident Francesc Jesús Becerra

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, ha fet una visita institucional al Consell Comarcal de la Selva aquest divendres, 2 d'agost, al migdia. En la seva visita a l'ens comarcal, el delegat ha estat rebut pel president de l'ens selvatà, Salvador Balliu i el vicepresident segon, Francesc Jesús Becerra.

En el marc de la reunió, els màxims responsables de l'ens selvatà han informat el màxim responsable de la Generalitat de quines són les accions prioritàries de l'equip de govern per al mandat 2019-2023, format per Junts, Independents de la Selva i Candidatura de Progrés.

El president del Consell Comarcal ha explicat al delegat de la Generalitat a Catalunya que ha iniciat el seu segon mandat al capdavant de l'ens, amb la mateixa il·lusió i les mateixes ganes que el primer dia. En aquest sentit, Balliu li ha explicat que, si bé els dos primers anys de president de l'ens els va passar buscant solucions a diferents aspectes, des de l'equip de govern (Junts, IdS i CP) es van prendre un seguit de grans decisions que han tingut molt bona acceptació. Si bé el camí no ha estat fàcil l'esperit de treball de l'equip de persones que ha liderat aquest projecte ens ha portat a assolir tots els reptes que s'havien proposat a l'inici.

En el transcurs de la seva reunió, Balliu ha donat a conèixer les xifres de l'ens i ha destacat que,en l'actualitat,el Consell Comarcal de la Selva ha assolit el lideratge a Catalunya, tant en serveis com en pressupost. En els darrers quatre anys, el pressupost de l'ens selvatà ha passat de 25.460.205,80€ a 43.581.555€ el 2019. Aquesta evolució que ha tingut el pressupost l'ha convertit en el referent i el model a seguir per molts dels consells comarcals de la resta del territori català.

En la reunió que han mantingut els màxims representants polítics del Consell amb Pere Vila li han explicat que s'han ampliat els serveis que ja es prestaven i s'han iniciat nous projectes en els diversos departaments del Consell. Entre aquests nous projectes, destaca la conversió de l'empresa de gestió de residus NORA en una entitat totalment pública per a la millora del servei als ajuntaments de la comarca de la Selva.

Aquesta trobada que han mantingut també ha servit per avançar-li que elConsell Comarcal de la Selvatindrà unanova seu en els propers mesos. Les noves instal·lacions estaran ubicades en uns locals de 1.500 metres quadrats a la carretera de Sils, a l'entrada de Santa Coloma de Farners -davant la benzinera i on abans hi havia un establiment xinès- i han de servir per descongestionar l'edifici del Passeig de Sant Salvador, on actualment es concentren la majoria de serveis que ofereix el Consell Comarcal. Balliu també ha dit que el nou espai és necessari perquèles instal·lacions actuals han quedat petites.

La trobada ha finalitzat amb una foto del delegat del Govern de la Generalitat a la demarcació de Girona amb els màxims responsables de l'ens selvatà.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/95069_eldelegatdelgoverndelageneralitatagironaperevilafaunavi-itain-titucionalalcon-ellcomarcaldela-elva-1.htm