logo
Imprimir
01-08-2019 | 20:20hs
•BESALú, VILA COMTAL

Punt i seguit al Besalú Medieval

L'Ajuntament decideix no celebrar enguany la fira amb l'objectiu de "revisar i planificar" l'esdeveniment i "buscar nous inputs entre les parts pública i privada"

La vila comtal de Besalú quedarà enguany una mica orfe en relació a les activitats lúdiques i festives del seu calendari, tot i que aquesta absència està pensada amb optimisme i la voluntat de millorar. I és que després de dues dècades d'evolució i d'assolir un èxit rotund, aquest 2019 no se celebrarà la popular fira Besalú Medieval, una decisió que l'Ajuntament va donar a conèixer el passat mes de juliol a través d'una circular.

"El que volem és fer una aturada per replantejar la fira i per parlar amb tota la part privada que l'envolta perquè vingui a sumar. Volem augmentar la qualitat i, tot i que ha funcionat molt bé durant aquests anys, li podem donar alguna volta", explica la primera tinent d'alcalde de Besalú, Fina Surina.

L'edil explica que des de l'equip de govern han anat parlant amb els principals col·laboradors i el voluntariat de l'esdeveniment. "Hem parlat amb petits grups i el que farem passat l'estiu és convocar a més gent, a tothom que se senti interpel·lat, perquè hi pugui participar. De moment, el missatge que ens arriba de les diferents parts és que tothom entén que és un bon moment per parar: ho fem amb una graella plena de propostes, amb molta gent i comentaris positius", detalla Surina. "Durant aquests últims anys hem tirat endavant esdeveniments molt importants, un d'ells el Medieval, però també hem fet moltes activitats de cap de setmana. Deixar de fer-ne un per millorar-lo ha de generar un impacte mínim", afegeix.

L'objectiu, segons la regidora, és tornar l'any vinent, però això ha de ser possible a través de la col·laboració. "Volem tornar el 2020 si a tothom li sembla bé que sigui així. El que no farem és que l'Ajuntament vagi sol, demanem la col·laboració privada i que hi hagi una empenta des d'aquest sector", explica.

"Revitalitzar, millorar i implicar"

En la mateixa línia es va pronunciar a les seves xarxes socials l'alcalde besaluenc, Lluís Guinó. A través del seu compte de Twitter, el batlle explicava que el que cal és "repensar, revitalitzar, millorar, implicar més sectors; aquest és l'objectiu pel 2020". "Oberts a noves aportacions, sempre", afegia a la seva piulada.

De fet, l'Ajuntament, a través d'una circular el mes passat, ja informava de la voluntat d'aturar l'esdeveniment per obtenir una "revisió amb visió estratègica". "Entenem que s'ha arribat al sostre previst en determinats factors -públic, activitats, espectacles, visites, tallers...-, però que en altres hi ha marge de millora per donar la qualitat adequada", expressava el comunicat, que concloïa la nota subratllant la necessitat de "buscar nous inputs entre les parts pública i privada a l'hora de planificar, organitzar i executar projectes, i també noves idees que li donin la qualitat que es mereix".
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/95043_punti-eguitalbe-alumedieval-1.htm