logo
Imprimir
01-08-2019 | 14:30hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot inicia el procés per a la revisió del protocol de la Faràndula

La Comissió de la Faràndula acorda iniciar els tràmits per facilitar que més persones puguin ballar les figures de la ciutat. Actualment més de 800 persones estan en llista d'espera

L'última reunió de la Comissió de la Faràndula a proposta de l'Ajuntament ha acordat l'inici del procés de renovació del protocol que regula els diferents aspectes relacionats amb el conjunt de figures pròpies de la ciutat. A la trobada, que ha tingut lloc aquest dimarts, s'ha donat llum verd a revisar diferents punts del protocol per actualitzar-lo després de 13 anys de funcionament. Aquesta feina començarà després de les Festes del Tura d'enguany amb l'objectiu que abans de la festivitat de Corpus de 2020 es disposi d'aquest nou reglament.

La comissió de la faràndula està formada per exballadors, historiadors locals, la Comissió de Festes, representants dels balladors actuals i l'Ajuntament i s'ocupa amb tots aquells aspectes relacionats amb el manteniment i conservació dels Gegants i l'organització dels balls.

Un dels principals objectius d'aquesta revisió serà fer els canvis necessaris per facilitar que més olotins i olotines puguin ballar la faràndula d'Olot. Actualment, una trentena de persones formen part dels balladors que treuen els Gegants, Cavallets, Cabeçuts i Cap de Lligamosques per Festes del Tura i Corpus. En aquests moments, el protocol estableix que una persona pot ballar un màxim de 6 anys els cabeçuts, 6 anys els cavallets i 10 anys els Gegants.

Actualment, 811 persones estan apuntades a la llista per poder ballar la faràndula. Les primeres persones inscrites són de finals de la dècada dels 90. Per apuntar-s'hi cal que el nen o nena hagi nascut i que la família ompli un formulari que cal entregar a Can Trincheria.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/95019_olotiniciaelproce-peralarevi-iodelprotocoldelafarandula-2.htm