logo
Imprimir
25-07-2019 | 15:17hs
•+ NOTíCIES

Cinc empreses de Sant Gregori i una de Sant Aniol de Finestres rebran 223.016 euros dels Ajuts Leader

En aquesta convocatòria, sis empreses de la Vall de Llémena, cinc de Sant Gregori i una de Sant Aniol de Finestres i de sectors tan diversos com la salut, el turisme o la indústria, han estat seleccionades en el programa Leader i conjuntament rebran un total de 223.016,07€ d'ajuts per a la inversió

El 2018 empreses de tota Catalunya van acollir-se a la convocatòria d'ajuts Leader del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, cofinançats amb fons europeus FEADER. Aquestes subvencions tenen com a objectiu diversificar i promoure l'economia en zones rurals, mitjançant ajuts a fons perdut d'entre un 20-40% de la despesa d'inversió per a la creació, ampliació i/o millora d'activitats econòmiques en els municipis que pertanyen al territori Leader.

En aquesta convocatòria, sis empreses de la Vall de Llémena, cinc de Sant Gregori i una de Sant Aniol de Finestres i de sectors tan diversos com la salut, el turisme o la indústria, han estat seleccionades en el programa Leader i conjuntament rebran un total de 223.016,07€ d'ajuts per a la inversió.

Els imports de les subvencions han estat de: 5.124 euros per Centre Musk; 10.875 euros per Frillemena; 13.243 euros per la Fusteria Molas; 41.261 euros per Turisme Rural Cal Bort; 52.538 euros per l'Hípica Equidress i 99.972 euros per Turisme Rural Can Buch.

Els àmbits territorials on s'apliquen aquests ajuts corresponen únicament als territoris rurals que estiguin recollits en les estratègies de desenvolupament local dels Grups d'Acció Local de Catalunya i autoritzats pel Departament d'Agricultura.

Des de l'any 2016 els municipis de la Vall de Llémena a través dels seus ajuntaments: Sant Gregori, Canet d'Adri Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres, estan inclosos en l'àmbit del territori Leader, i participen a través de la Mancomunitat de la Vall de Llémena en el GAL de l'Associació pel desenvolupament rural integral de la zona nord-oriental de Catalunya (ADRINOC). Aquest grup comprèn 75 municipis repartits entre les comarques de la Garrotxa, l'Alt Empordà, Gironès, Osona i Pla de l'Estany. La inclusió com a territori Leader i l'adhesió a ADRINOC per part de la Mancomunitat de la Vall de Llémena ha permès a les empreses del territori poder-se acollir a aquests ajuts.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/94744_cincempre-e-de-antgregoriiunade-antanioldefine-tre-rebran223016euro-del-ajut-leader-2.htm