logo
Imprimir
24-07-2019 | 15:36hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona actualitza el dispositiu de mobilitat i seguretat previst per als partits del Girona FC

Es mantindrà una zona de seguretat similar a la que hi havia durant la temporada anterior per garantir una mobilitat segura

L'Ajuntament de Girona ha actualitzat el dispositiu de mobilitat i seguretat previst per als partits del Girona FC que tinguin lloc a l'Estadi Municipal de Montilivi durant la temporada 2019-2020. Com a conseqüència del descens del club a la lliga de Segona Divisió, se suprimiran diverses reserves d'espais restringits i no hi haurà restriccions ni d'estacionament ni d'accés als equipaments de la zona que es veien afectats en les dues temporades anteriors.

Concretament, s'han eliminat els espais restringits: a la zona que queda entre l'avinguda de Montilivi, el carrer del Pic de Peguera i la travessia de Josep Maria Corredor i Pomés, i al carrer de l'Església de Sant Miquel, en el tram comprès entre el carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona i l'avinguda de Montilivi.

A més, tampoc hi haurà restriccions per estacionar o accedir als equipaments propers a l'estadi. Comptaran amb accés lliure el vial lateral de l'avinguda de Montilivi, que dóna accés als tallers de la Fundació Ramon Noguera, l'Institut de Montilivi, el pàrquing de l'Aulari de la Universitat de Girona (UdG) i el col·legi Font de l'Abella; i el carrer de l'Església de Sant Miquel, amb l'excepció del tall de seguretat que s'ubicarà a l'encreuament entre aquest carrer i l'avinguda de Montilivi.

Una altra novetat d'aquesta temporada és que els treballadors i treballadores dels diversos equipaments ja no necessitaran acreditació per part de la Policia Municipal de Girona. De forma excepcional, però, s'hauran d'acreditar com es feia fins ara les persones que vulguin entrar a l'aparcament de la facultat de Ciències de la UdG, al qual s'accedeix des del carrer de la Universitat de Girona, en el tram comprès entre el carrer de Santiago Coquard i Sala i la rotonda del carrer de Maria Aurèlia Capmany i Farnés.

A banda de canvis en les afectacions de trànsit, també hi haurà modificacions en la línia de bus que el Girona FC oferia per accedir a l'Estadi de Montilivi. Enguany, el servei especial d'autobusos sortirà de l'avinguda de Ramon Folch (a l'altra banda dels Jutjats de Girona), passarà per la Gran Via de Jaume I, farà parada a la plaça del Marquès de Camps, al carrer de Barcelona i a l'aparcament dissuasiu del Mas Gri, i arribarà a la rotonda del davant del camp de futbol del Girona FC. La freqüència de pas serà de cada vint minuts des de dues hores abans del partit fins a una hora després, per fer el trajecte de tornada al centre.

Pel que fa a la seguretat, es mantindrà un perímetre de seguretat d'accés restringit similar al de la temporada anterior des de tres hores i mitja abans del partit fins a una hora i mitja després. Tot i que es preveu una reducció important del nombre d'aficionats que assistiran a l'Estadi de Montilivi els dies de partit, l'esdeveniment seguirà acumulant milers de visites de forma periòdica, per la qual cosa la zona de seguretat es considera imprescindible per garantir una mobilitat segura de persones i vehicles al voltant de la instal·lació esportiva i als barris i urbanitzacions de l'entorn.

La regidora de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha explicat que s'anirà fent un seguiment de tots aquests canvis. "Amb aquest dispositiu hem aconseguit reduir al mínim l'afectació per als usuaris i usuàries dels equipaments propers a l'estadi, i mantenim l'accessibilitat sense restriccions per als veïns i veïnes que resideixen al seu entorn. Aquests eren objectius prioritaris, que han quedat resolts correctament".

El primer partit amb les noves directrius de mobilitat i seguretat serà el de la 43a edició del Trofeu Costa Brava, que es disputarà el dissabte dia 3 d'agost, a partir dels 20.30 h, i que enfrontarà el Girona FC i el Montpellier HSC.

Podeu consultar tota la informació relativa a la mobilitat pels partits que es disputin a l'Estadi Municipal de Montilivi al web www.girona.cat/gironafc.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/94685_lajuntamentdegironaactualitzaeldi-po-itiudemobilitati-eguretatprevi-tperal-partit-delgironafc-2.htm