logo
Imprimir
22-07-2019 | 16:38hs
•EL RIPOLLèS

El músic i compositor Joan Amils rep la distinció Guifré

Atorgada per la seva trajectòria en el món de la música com a intèrpret, compositor, docent i organitzador d'activitats musicals tant a Ripoll com arreu

El passat divendres 19 de juliol, el Sr. Joan Amils i Pérez va rebre la Distinció Guifré de mans de l'Alcalde de Ripoll, Sr. Jordi Munell i de la Regidora de Cultura, Sra. Montsina Llimós. El reconeixement va tenir lloc al Claustre del Monestir de Ripoll, a la mitja part del concert de la Cobla Sant Jordi, emmarcat en el 40è Festival de Música de Ripoll, organitzat per l'associació Amics de la Música de la qual Amils n'és el president.

Jordi Munell va llegir públicament l'acord de ple, aprovat en data de 26 de febrer de 2019, de Concedir al Sr. Amils, la distinció Guifre per la seva trajectòria en el món de la música com a intèrpret, compositor, docent i organitzador d'activitats musicals tant a Ripoll com arreu. Seguidament Montsina Llimós, també va tenir unes paraules d'elogi cap al distingit recalcant per exemple que "Joan Amils té una trajectòria que l'ha portat arreu del món, Suïssa, Japó, Tailàndia, Canada, Estats Units, etc., són indrets on hi ha desenvolupat el seu talent i tot això des de Ripoll, i podent-se establir en molts d'aquests llocs esmentats no ho ha fet, ha escollit el Petit Paradís, que com sabeu és el nom del carrer on viu i des del que ha desplegat la seva tasca". Montsina també va destacar nombrosos premis rebuts i esdeveniments destacats en què Amils ha obtingut i participat en la seva trajectòria, com per exemple, haver dirigit una orquestra en un festival d'Eurovisió. Per acabar Llimós va afegir" alhora el gran músic és un vilatà proper, alegre, que encomana bonhomia i il·lusió. Un músic que ha volat lluny però sempre arrelat al poble que l'ha vist néixer, per tant i per tot i que per molts anys puguem gaudir del teu mestratge". Amils va rebre la distinció amb molta il·lusió i també va dir unes paraules d'agraïment cap a l'Ajuntament de Ripoll "pel suport que sempre he tingut i per tothom qui ha confiat amb mi". Sense allargar-se massa va concloure dient" que segueixi el concert que és el que hem vingut a escoltar avui", paraules que mostren quina és la seva passió i el sentit que té la música per ell.

La Distinció Guifré és un reconeixement que atorga l'Ajuntament de Ripoll al mèrit cultural, esportiu, científic, artístic, professional o polític en reconeixement a la trajectòria de persones i representa l'expressió pública del reconeixement de la qualitat de l'obra feta pels vilatans i vilatanes en diverses branques i àmbits de la cultura, de l'esport, de les ciències, del civisme,... i expressa la seva aportació, el seu compromís a favor de Ripoll en algun dels diferents àmbits.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/94583_elmu-icicompo-itorjoanamil-repladi-tincioguifre-1.htm