logo
Imprimir
11-07-2019 | 15:48hs
•LA SELVA

Salvador Balliu revalida la presidència del Consell Comarcal

L’alcalde de Caldes de Malavella encapçalarà un tripartit on també hi ha Independents de la Selva i el PSC

 

El Consell Comarcal de la Selva ha celebrat avui al migdia el Ple de Constitució de l’ens, un acte que ha tingut lloc a la sala de plens de la corporació, a Santa Coloma de Farners. Durant la sessió han pres possessió del càrrec els 33 consellers i conselleres electes que han estat proclamats per la Junta Electoral per ordre de llista més votada a menys votada, i per l’ordre en què cadascun figurava en la llista corresponent. Però el plat fort de la jornada ha estat l’elecció del nou president del Consell Comarcal de la Selva, un càrrec que tornarà a ocupar Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella. Després de governar junts durant la legislatura passada, Junts per Catalunya, Independents de la Selva (IdS) i el PSC han decidit mantenir l’acord per continuar al capdavant del Consell, un govern tripartit que ha provocat una concentració d’una vintena de persones fora de la seu de l’ens, que han protestat en contra del pacte “amb les forces del 155”

Durant el seu parlament, Balliu ha explicat que afronta la nova etapa “amb tranquil·litat i amb la certesa que les coses s’estan fent bé”. “El Consell Comarcal de la Selva ha assolit el lideratge de Catalunya, tant en pressupost com en serveis”, va afegir el president, que també va subratllar que l’organisme ha aconseguit esdevenir “un exemple” per la resta de consells comarcals catalans. 

En relació al pacte tripartit amb IdS i el PSC, Balliu ha destacat “el bon treball” d’aquest darrer mandat amb els seus socis de govern al capdavant de l’ens. “Aquesta feina és la que ens avala i és l’aposta de futur que hem fet avui”, ha afegit el president del consell selvatà abans de llançar un últim missatge: “M’agradaria que es deixessin en segon pla les ideologies polítiques, hem de centrar-nos més que mai en les necessitats del dia a dia de les persones”. 

Crítiques de Martí

Qui s’ha mostrat més crític contra el pacte de govern al Consell Comarcal de la Selva ha estat el portaveu d’ERC Joan Martí, que ha recordat que l’ens no ha de ser només una “estructura administrativa”, sinó que també, ha dit, ha de tenir “contingut polític”. En aquest sentit, el republicà ha lamentat que no s’hagi aprofitat “l’oportunitat de defensar la República catalana” des de l’organisme. 

Pel que fa als socis de JxCat del govern supramunicipal, Pere Garriga (IdS) ha recordat que des de la seva formació van decidir en assemblea revalidar l’acord que ja es va establir ara fa 4 anys. En aquest sentit, Garriga ha subratllat que durant aquesta legislatura “han dignificat el Consell, han treballat per treure la rèmora de la corrupció i, sobretot, han fet cohesió i comarca”. Per la seva banda, els socialistes han dit que no arriben a l’ens per “buscar confrontació o conflicte, sinó treball”. “Apostem pel diàleg, la convivència i pel treball sense excloure a ningú, però tampoc permetrem que se’ns exclogui a nosaltres”. 

Composició del Ple
Arran dels resultats de les últimes eleccions municipals del passat 26 de maig, la nova composició del Ple ha quedat de la següent manera: Coalició JUNTS, 10 consellers; ERC-Acord Municipal, 10 consellers; Coalició Independents de la Selva (IdSelva), 5 consellers; Candidatura de Progrés (CP), 4 consellers; En Comú Guanyem (CCG), 2 consellers; Ciutadans-Partido de la Ciudadania (Cs), 1 conseller, i Alternativa Municipalista (AMUNT), 1 conseller. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/94016_-alvadorballiurevalidalapre-idenciadelcon-ellcomarcal-2.htm