logo
Imprimir
10-07-2019 | 15:04hs
•BAIX EMPORDà

Rumb(A)Palamós presenta divendres la seva pròpia formació musical creada expressament per al festival

La programació de concerts gratuïts i a l'aire lliure d'aquest reconegut festival es va iniciar el passat divendres 5 de juliol amb la formació de Maruja Limón, un dels pocs grups on tots les seus integrants són dones, i s'allargarà durant tot aquest mes, tancant el dia 26 amb l'actuació de Miliu Calabuch que aproparà al públic el llegat de Peret

Per sisè any consecutiu Palamós realitza durant aquest mes de juliol una nova edició del festival Rumb(A)Palamós, que organitza l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palamós com a destacada mostra dels grups actuals de rumba catalana, pensat per a tots els públics, i que es porta a terme a l'aire lliure i de manera totalment gratuïta.

Divendres a les 22:30 h, estrena de la formació Rumb(a)nd Palamós
Aquest festival palamosí totalment consolidat, fa enguany un pas més, i presenta la seva pròpia formació musical que s'ha creat expressament per a l'ocasió. Es tracta del grup Rumb(a)nd Palamós, format amb músics de renom de la rumba catalana, integrants d'altres formacions rumberes catalanes.

El debut davant el públic d'aquest conjunt musical de rumba tindrà lloc aquest proper divendres dia 12 de juliol, a les 22:30 h, al parc del Convent dels Agustins, amb un concert on es farà protagonista un ampli repertori de les cançons més conegudes d'aquest popular estil musical.

Els músics que integren Rumb(a)nd Palamós són concretament: Rafalito Salazar; David Torras, Daniel Landry, i Marc Dantuvi, tots ells veus i guitarres; acompanyats per Naama Hernandez i Eva Sendarrubias, a les palmes i balladores.

Els concerts programats enguany
La programació de concerts gratuïts i a l'aire lliure d'aquest reconegut festival es va iniciar el passat divendres 5 de juliol, a la plaça de Catalunya, on va tenir lloc l'actuació del grup de Maruja Limón, una de les poques formacions rumberes que està integrada en la seva totalitat per dones.

Posteriorment, i després del debut de Rumb(a)nd Palamós, els concerts seguiran el 19 de juliol amb l'actuació de la formació de Bemba Saoco, que es durà a terme al darrer tram del passeig del Mar; o bé la clara proposta de poder fer arribar el so de la rumba també als més petits, amb l'actuació que tindrà lloc el dia 20 de juliol al passeig de La Fosca i de la mà de la formació Dantuvi.

El festival Rumb(A)Palamós es tancarà el dia 26 juliol, a l'escenari del passeig del Mar, on es realitzarà l'actuació d'un dels mestres de la rumba catalana com és el cas de Miliu Calabuch, que aproparà al públic del concert el llegat de Peret.

Tots els concerts estan programats a les 22:30 h, excepte l'actuació de la formació Dantuvi que es realitzarà a les 18:30 h, un horari pensant en aquest cas per al públic al què principalment va dirigit, que són els més petits.

Rumb(A)Palamós
El Festival Rumb(A)Palamós neix el 2014, impulsat per l'Ajuntament de Palamós, amb la idea de posar en valor la música popular i tradicional en el gènere de la rumba catalana.

Des de 2014 s'ha convertit en cita anual de referència a la Costa Brava, programant cada any concerts de figures de renom i qualitat en el món de la rumba catalana en diferents formats. Al llarg de les cinc edicions que s'han portat a terme, nombrosos grups han passat pels escenaris de Rumb(A)Palamós, entre ells, Tony Cayena, La Troba Kung Fu, 9son, Gertrudis, Sabor de Gràcia, Arrels de Gràcia, Hora de Joglar, Dijous Paella Jaume Ibars, o Los Manolos...

La Brava Beer i la Diputació de Girona amb el festival
Un any més l'Ajuntament de Palamós i l'empresa La Brava Beer han signat l'acord de patrocini del festival, amb l'objectiu de seguir fomentant la programació i la difusió d'aquest esdeveniment.

La reconeguda cervesera empordanesa serà present, per tercer any consecutiu, a tots els concerts del festival (excepte el del dia 20 de juliol adreçat a infants), i segueix apostant d'aquesta manera per al Rumb(A)Palamós amb l'interès de crear sinergies, entre el sector públic i privat, que permetin millorar la realització de propostes culturals i lúdiques.

El festival Rumb(A)Palamós també compta amb la destacada col·laboració de la Diputació de Girona que aporta el seu suport econòmic dotant aquesta activitat cultural amb una subvenció global de cinc mil euros.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/93955_rumbapalamo-pre-entadivendre-la-evapropiaformaciomu-icalcreadaexpre-amentperalfe-tival-2.htm