logo
Imprimir
08-07-2019 | 21:43hs
•LA SELVA

S'aprova la composició de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners

ERC i JxCat es repartiran la legislatura, i la nova alcaldessa, Susagna Riera tindrà dedicació exclusiva i cobrarà 49.362,95 euros bruts anuals

La sala de plens de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha acollit aquest vespre el ple extraordinari que ha servit per aprovar la composició del nou govern local. Amb la presència dels 17 regidors escollits a les eleccions municipals del passat 26 de maig, la sessió plenària ha arrencat amb l'aprovació de la periodicitat de les sessions ordinàries que, com fins ara, serà de caràcter mensual i es celebraran el tercer dilluns de cada mes.

Un dels punts de l'ordre del dia més esperats ha sigut el moment en el qual s'ha votat la composició de la Junta de Govern Local i les retribucions econòmiques dels regidors. La nova alcaldessa de JxCat, Susagna Riera ha anunciat que tindrà dedicació exclusiva i que cobrarà 49.362,95 euros bruts anuals repartits en 14 pagues.

D'aquesta manera, es produirà un augment del sou respecte al seu predecessor, si bé també és cert que la dedicació passa de 84% al 100%. L'assignació de la nova alcaldessa s'ha aprovat tot i els vots en contra del grup municipal de la CUP, representat per Sylvia Barragan i Ivette Casadevall.

Durant el ple d'avui també s'han anunciat els nous responsables de les regidories. El fins ara alcalde del municipi, Joan Martí serà el primer tinent d'alcalde i també encapçalarà la regidoria d'Hisenda, Administració electrònica i Comunicació. El segon tinent d'alcalde serà Carles Roca, que es farà càrrec de l'àrea de Governació.

El cap de llista d'Independents per Santa Coloma de Farners-Independents de la Selva (ISC-idSelva), Josep Prat serà el responsable de Promoció de la ciutat, Medi ambient i Participació ciutadana. La quarta tinenta d'alcalde serà Carme Dilmé (Educació) i la cinquena, Gemma Cantal (Joventut i Entitats).

Pacte independentista

Cal recordar que ERC va guanyar les eleccions, però un acord entre JxCat, PSC i ISC-idSelva feia indicar que els republicans quedarien relegats a l'oposició. No obstant, una trucada del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra va canviar el rumb de la història i finalment ERC i JxCat es repartiran la legislatura. En aquest sentit, Susagne Riera serà l'alcaldessa de Santa Coloma de Farners durant els primers dos anys de govern.

Els resultats de les eleccions del 26 de maig han fet que el consistori colomenc compti amb la representació de cinc grups municipals: ERC (6), JxCat (5), ISC-idSelva (2), PSC (2) i la CUP (2).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/93866_-aprovalacompo-iciodelajuntadegovernlocaldelajuntamentde-antacolomadefarner--1.htm