logo
Imprimir
18-06-2019 | 12:23hs
•SALUT

Avui s'ha posat en marxa la segona fase de les obres d'ampliació de les Urgències de l'Hospital Trueta

L'ampliació de les Urgències suposa una gran millora, tant per a usuaris, com per als professionals

L'ampliació de les Urgències suposa una gran millora, tant per a usuaris, com per als professionals. Els espais que ara han entrat en funcionament s'afegeixen als que es van posar en marxa l'any passat, millorant així progressivament els espais per augmentar la qualitat assistencial dels pacients. El Servei d'Urgències està dotat d'equipament d'última generació que permet millorar la seguretat del pacient. Cal tenir present, que el volum d'usuaris que atendrà el servei serà el mateix que fins ara, uns 70.000 a l'any, de manera que l'ampliació suposarà també una millora en el confort, la intimitat i la privadesa.

Avui s'ha traslladat als nous espais l'àrea d'observació i l'àrea de baixa complexitat, que atén els pacients de nivell IV i V, la qual que ha passat de disposar de dos punts assistencials a cinc. La resta d'espais s'aniran obrint progressivament. D'aquesta manera, la dotació de recursos materials i humans s'anirà ajustant a les necessitats que vagin sorgint.

Els treballs que s'han fet fins ara són a càrrec de l'empresa CRC Obras y Servicios SL, per un import de 3.358.752,40 euros (IVA inclòs) pel que fa a l'obra sense l'equipament. El projecte global permetrà quasi doblar la superfície que tenia el servei, que passarà dels 1.200 metres quadrats a 2.300 metres quadrats un cop acabada tota l'obra.

Cada dia van al centre uns 200 pacients, que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de l'any. Part dels pacients atesos arriben derivats d'altres hospitals o centres d'atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, atès que el Trueta n'és el centre de referència. Quasi el 20% dels pacients atesos acaba ingressant al Trueta.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/92795_avui-hapo-atenmarxala-egonafa-edele-obre-dampliaciodele-urgencie-delho-pitaltrueta-2.htm