logo
Imprimir
09-03-2020 | 08:43hs
•CATALUNYA NORD

Cotlliure, un petit racó de la Catalunya Nord amb un gran interès històric, cultural i patrimonial

Aquest bonic poble mariner ha mantingut la seva essència i actualment és un dels indrets més turístics de la zona

Amb poc més de 3.000 habitants, Cotlliure (Rosselló) és una petita població de Catalunya Nord situada a pocs quilòmetres de la Jonquera, que anualment acull a milers de turistes. De fet, el seu magnífic entorn natural i el seu bagatge històric el converteixen en un lloc ideal per fer-hi una escapada.

Cotlliure va donar-se a conèixer a principis del segle XX, quan es va convertir en un destí atractiu pels artistes més importants de l'època. Pintors com Picasso, Matisse, Derain o Dalí van passar llargues estades a la vila, i no van deixar escapar l'oportunitat d'immortalitzar els seus paisatges únics.

Però el vincle de Cotlliure amb el món de la cultura no acaba aquí. Durant més de mig segle, el novel·lista Patrick O'Brian hi va residir, i de fet, la seva tomba es troba al cementiri municipal. No obstant, si per alguna cosa és conegut Cotlliure és per ser el lloc on descansa Antonio Machado. El gran poeta espanyol també es troba enterrat a Cotlliure, on hi va viure exiliat.

Acompanyat del mar, Cotlliure també té un gran valor patrimonial. El Castell Reial, l'església parroquial de Santa Maria dels Àngels, la Torre de Madaloc, el Fort de Sant Elm, el claustre del Convent dels Dominicans o el Museu de Cotlliure són alguns dels molts llocs d'interès turístic.

Durant l'estada al poble, els visitants també poden gaudir d'un comerç molt actiu els 365 dies de l'any. Els establiments de souvenirs i de venda de productes gastronòmics són els més habituals de Cotlliure. En aquest sentit, cal destacar que l'anxova i els vins són els productes estrella d'una gastronomia que té molt d'èxit entre els visitants.

El fet que amb el temps s'hagi convertit en una destinació turística també ha representat un increment de l'oferta d'allotjaments. Actualment, a Cotlliure hi ha 16 hotels, dos càmpings i una residència turística. La restauració és un altre dels motors econòmics del municipi de la Catalunya Nord. Una oferta que, a banda d'incloure els plats típics del territori, també incorpora una cuina més internacional.

Cotlliure ha conservat el vincle històric i cultural amb Catalunya. D'aquí que al llarg de l'any es celebrin esdeveniments i festes molt similars. La gran celebració de Cotlliure té lloc a mitjans d'agost. Es tracta de les Festes de Sant Vincent, i el seu punt àlgid arriba amb una popular processó marítima. A l'estiu amb l'arribada de Sant Joan i la Festa Nacional (14 de juliol) Cotlliure també es vesteix de festa. Però més enllà de les dates més assenyalades, durant tot l'any hi ha activitats de tot tipus (música, teatre i dansa) i això el converteix en un poble ple de vida.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/92626_cotlliureunpetitracodelacatalunyanordambungranintere-hi-toricculturalipatrimonial-2.htm