logo
Imprimir
12-06-2019 | 17:49hs
•EL RIPOLLèS

L’exposició “Per què? Carme Solé Vendrell” arriba a Ripoll

L’exposició, procedent del Palau Robert, es va plantejar a partir d’un guió i textos de l’experta en literatura infantil Teresa Duran i de Carme Solé Vendrell

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, inaugurarà  el divendres 14 de juny, a les 18 hores, a l’antiga església de Sant Pere de Ripoll, l’exposició itinerant “Per què? Carme Solé Vendrell” amb la presència de l’autora de l’obra, la mateixa  Carme Solé Vendrell. La mostra que es podrà visitar fins al 22 de setembre  dona  a conèixer el  recorregut vital de Carme Solé Vendrell com a persona i artista, i descobreix l’entrellat de l’ofici de la il·lustració a través dels seus dibuixos.

L’exposició, procedent del Palau Robert, es va plantejar a partir d’un guió i textos de l’experta en literatura infantil Teresa Duran i de Carme Solé Vendrell, amb l’assessorament del cantautor i escriptor Jaume Escala, per celebrar els  50 anys de la  trajectòria professional de Solé,  que sempre s’ha caracteritzat per la defensa dels drets dels infants. De fet aquesta proposta posa de manifest la rellevància de la il·lustració infantil a Catalunya, que ha captivat diverses generacions de nens i nenes, combinant entreteniment i missatges formatius.

A més,  en aquesta ocasió també es podrà veure  una tria d’obres que mostren el recorregut i l’evolució constant de l’artista en aquests anys de creació pictòrica. Obres que van del seu inici en la pintura com en El nen del mar 1992 fins a l'obra Infants caminant 2019, una de les seves darreres pintures.

Carme Solé Vendrell va néixer a Barcelona el 1944, i va estudiar pintura a l’Escola Massana de Barcelona. Ha il·lustrat més de 800 llibres, alguns amb textos propis, d’ençà de l’edició del primer llibre el 1968, amb un estil i una marca molt concrets, amb una aposta per la creació artística vinculada a la capacitat de commoure i sacsejar les consciències en un món convuls i injust.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/92435_lexpo-icioperquecarme-olevendrellarribaaripoll-1.htm