logo
Imprimir
05-06-2019 | 18:06hs
•ESPORTS

La tercera edició de la Ciclobrava meravella als ciclistes

El preludi d'aquesta Ciclobrava es va produir la tarda d'abans quan l'organització va voler reconèixer els molts i bons anys d'Alberto Losada com a ciclista professional

Uns 1500 ciclistes van córrer per l'interior i la Costa Brava en un recorregut dissenyat per gaudir de la bicicletans 1500 ciclistes van córrer per l'interior i la Costa Brava en un recorregut dissenyat per gaudir de la bicicleta

Aquest cap de setmana Girona va seguir amb la seva festa de la primavera, i no amb més flors, i sí amb bicicletes, aquest element ja quotidià que omple els racons de la "ciutat vella" per entre girs, escales i arcs medievals.

Aquest cap de setmana el sol va sortir amb ganes d'escalfar Girona i les bicicletes van tirar a rodar d'hora, cap a les vuit del matí del diumenge, per viure el que ha estat la tercera edició de la cicloturista de la Sea Otter Europe, la Ciclobrava. Una edició renovada en recorregut i concepte, que ha convençut els ciclistes.

A la sortida, cap a les vuit del matí, uns 19 graus de temperatura i un dia que es va obrir radiant va rebre un escamot de prop de 1500 ciclistes amb ganes de provar tot el bo que s'havia dit i escrit de la renovada marxa.

Unes 220 dones es donarien cita sota l'arc de sortida, demostrant que el recorregut que la dona té sobre una bicicleta acaba de començar.

Entre la multitud de somriures, nervis i bicicletes, una primera línia de personatges coneguts posava cara als moments previs a la sortida. L'expilot de moto GP Carles Checa feia broma amb Alberto Losada i Chechu Rubiera. Purito Rodríguez també era per allà.

Esportistes llegendaris com Melcior Mauri es barrejaven amb rostres populars entre els esportistes, va ser el cas de Xavier Llobet, triatleta olímpic, Gerard Farrés, pilot al Dakar, Oscar Lanza, expilot de motocròs...

El recorregut llarg va ser l'opció més escollida

Tenien en aquest moment per davant dos possibles recorreguts.

El més llarg que els portaria fins a la mateixa Costa Brava coneixent els racons de Tossa o un més curt i íntim per les carreteres que viuen el ciclisme com la sang que corre per les venes.

El traçat de més de 140 quilòmetres va atreure gairebé dos terços de la participació.

Quatre punts d'avituallament van ajudar a cobrir l'itinerari. La duresa era la justa per gaudir d'una jornada extraordinària per paratges d'interior i també les 365 corbes entre Tossa i Sant Feliu de Guíxols que tantes vegades hem vist en carreres com la Volta o la mítica Setmana Catalana.

Els primers a arribar a l'entorn de la Sea Otter Europe emprarien unes quatre hores i escaig de plaer sobre la bicicleta. Un matí de ciclisme que va acabar al cor de la fira per excel·lència, per completar una experiència 110% ciclista que per a alguns va acabar per la "ciutat vella" fent fotografies a les escales que van veure la llegenda de sèries com "Joc de trons ".

Havien deixat enrere un recorregut de mar i muntanya que va incorporar alguns trams nous en l'últim moment, com ara una fracció de terra (sterrato), de 1800 metres, i altres ja previstos, com el pas pel poble de Monells, on hi va haver un avituallament, o l'entrada a Girona per Montjuïc.

Alberto Losada va rebre un càlid homenatge en el seu Critèrium

El preludi d'aquesta Ciclobrava es va produir la tarda d'abans quan l'organització va voler reconèixer els molts i bons anys d'Alberto Losada com a ciclista professional.

Un parell de carreres entre exciclistes professionals van servir d'excusa per a una reunió d'amics del ciclista de Barcelona. El mateix Losada va guanyar la puntuació, mentre que l'eliminació va anar a les mans d'Ángel Edo, el velocista que va ser olímpic a Barcelona que va aconseguir tants triomfs com a professional.

Amb Alberto Losada van estar bons amics com Xabier Zandio, Sebastià Haedo, Joan Horrach, Josep Jufré, Carles Torrent i Egoi Martínez, sense oblidar al "Purito" Rodríguez amb qui passaria part dels seus millors anys de professional.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/91965_laterceraediciodelaciclobravameravellaal-cicli-te--1.htm