logo
Imprimir
02-06-2019 | 19:00hs
•ESPORTS

La tercera Sea Otter Europe Costa Brava-Girona abaixa el teló superant els 60.000 visitants

Després de tres dies intensos destaquen l'alt nivell de les competicions, l'èxit rotund del Demobike i la repercussió internacional de la marca Girona i Costa Brava

La tercera edició de Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show ha tancat avui les seves portes havent rebut més 60.000 visitants, superant de llarg la xifra de 50.000 de l'any passat. Ha estat un cap de setmana excepcional per Girona i la Costa Brava, que s'han impregnat de ciclisme gràcies al gran volum de visitants, expositors d'arreu del món i un frenètic calendari de proves de totes les modalitats.

Es consolida així la fórmula nascuda fa tres anys a Girona, que suposa una oportunitat de negoci única per a la indústria ciclista i una enorme repercussió internacional de les marques Girona i Costa Brava, que d'aquesta manera reforcen els seus valors associats al món de la bici.

També es posa en relleu la satisfacció de les més de 400 marques que han apostat per Sea Otter Europe, que destaquen aquesta oportunitat de negoci i tanquen amb un bon volum de vendes i de contactes amb nous clients i proveïdors especialitzats.

Totes les activitats programades han tingut una alta participació, tant les adreçades a un públic familiar i infantil de caire més lúdic com les competicions d'alt nivell que han permès veure en acció a campions del món i esportistes d'elit, masculins i femenines, de totes les disciplines ciclistes. Finalment han estat 6.175 ciclistes els qui han participat a les diferents curses, un 20% més que l'any passat.

També ha estat un èxit rotund la proposta del Demobike. Les 42 marques que hi han pres part han fet rodar els 500 models que s'oferien, i es mostren molt satisfetes del retorn que han tingut per part dels clients que han pogut provar de primera mà la que ben aviat es podrà convertir en la seva nova bici.

Aquest balanç tan positiu es suma a l'increment ja anunciat d'expositors i marques presents al festival, firmes que han posat de manifest la magnitud d'un esdeveniment que ha convertit en l'aparador mundial del ciclisme a Girona i la Costa Brava. Una ciutat i un territori que han reafirmat el seu suport a Sea Otter Europe i que ofereixen l'escenari idoni per acollir un certamen tan gran i complex com aquest.

Més de 50 països representats
Entre expositors i ciclistes hi ha hagut participants de més de 50 països i s'hi han acreditat 150 periodistes d'arreu del món.

Precisament la internacionalització de l'esdeveniment és un dels trets més destacats d'aquest balanç, sumat al prestigi que dona al festival la presència dels millors ciclistes del món en diferents disciplines. Els aficionats que han vingut a Girona han pogut veure'ls en acció, pedalar al seu costat i conversar amb campions mundials i autèntics mestres del ciclisme.

Competicions d'altíssim nivell
En l'àmbit esportiu aquest matí ha tingut lloc la sortida més multitudinària del festival, amb els 1.500 participants a la Continental Ciclobrava by Ghost, que han gaudit dels dos recorreguts de 148 i 99 km, tots dos passant per la Costa Brava i alguns dels ports de muntanya més emblemàtics de la demarcació.

I a migdia la Super Cup Massi ha tancat el programa de competició amb una espectacular carrera en què Sam Gaze (Specialized) ha aconseguit el que ha qualificat de un dels triomfs més importants de la seva carrera esportiva. El biker de Nova Zelanda, que està superant les seqüeles d'una greu caiguda que l'ha apartat dels circuits durant algunes setmanes, resideix a Girona en les seves estades europees. El francès Thomas Griot (Massi) ha aconseguit una excepcional 2ª plaça, amb Carlos Coloma (BH Temple Cafès) aconseguint la 3a plaça a l'esprint per davant de l'ídol local, el sub-23 Jofre Cullell, que passa a ser el líder de la general.

La fórmula de Sea Otter Europe també aconsegueix apropar al gran públic proves úniques al món com el Critèrium que es va fer ahir en un circuit oval al costat del festival, en què van prendre part un bon nombre de ciclistes exprofessionals, com en "Purito" Rodríguez, Angel Edo o Angel Vicioso, que van retre un homenatge a Alberto Losada, retirat l'any passat de l'alta competició i que es va acabar adjudicant aquesta espectacular prova d'eliminatòria per esprints.

Per a tots els públics i un important impacte econòmic
Al llarg d'avui milers de persones han tornat a omplir de nou tots els espais d'exposició, activitats i exhibicions del festival, contribuint a fer un balanç molt exitós de Sea Otter Europe, que tanca la tercera edició amb l'objectiu complert d'arribar a tots els públics. Moltes famílies s'han apropat aquests dies a Fontajau per gaudir de la multitud d'activitats organitzades, exhibicions i per gaudir de la bicicleta en totes les seves expressions.

També Girona i el seu entorn s'ha vist beneficiat de l'acollida del festival, que ha generat molta ocupació hotelera i activitat econòmica a tot un territori que és referent en producte cicloturista i que compta amb moltes empreses que presten serveis als aficionats a aquest esport.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/91722_latercera-eaottereuropeco-tabrava-gironaabaixaeltelo-uperantel-60000vi-itant--2.htm