logo
Imprimir
27-05-2019 | 00:42hs
•POLíTICA

Pep Berga triomfa a les urnes i governarà a Olot amb majoria absoluta

El candidat de Junts per Catalunya a la capital garrotxina ha aconseguit prop de 7.000 vots i 11 regidors

La ciutat d'Olot continuarà governada per Junts per Catalunya, després de la victòria d'aquesta nit del candidat de la formació a la capital garrotxina, Pep Berga, que s'ha imposat de manera àmplia a les urnes obtenint la majoria absoluta. En concret, el partit vencedor ha obtingut gairebé 7.000 vots (6.889), l'equivalent al 44,48% dels suports, una xifra i un percentatge que col·locats a la sala d'actes estaran representats per 11 regidors.

Pel que fa a la resta de formacions que aspiraven a l'alcaldia olotina, la següent formació en obtenir més suport per part dels ciutadans ha estat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que ha sumat 3.337 vots (21,54%) i 5 escons. Per la seva banda, han completat la contesa electoral el PSC, amb 1.761 vots (11,37%) i 3 regidors, i la CUP-Amunt, amb 1.720 vots (11,10%) i 2 regidors.

Els resultats de la candidatura de Berga, que substituirà a Mia Corominas a l'alcaldia, suposen una millora notòria del partit en relació als comicis del 2015, quan l'aleshores Convergència i Unió va obtenir 4.898 vots (37,95%) i 9 regidors, una dada que no els va permetre governar amb majoria absoluta.


Un projecte “de continuïtat”

Berga, que arribava a les eleccions del 26-M després de dos mandats fent de tinent d'alcalde de Corominas, va subratllar en una entrevista amb Girona Notícies que el seu no pretén ser un projecte “de continuisme” en relació a la gestió feta per l'anterior govern municipal, sinó “de continuïtat”. “Per a mi, el continuisme empobreix un projecte perquè repeteix el que ja s'ha fet sense fer-ho créixer, mentre que la continuïtat, en canvi, implica que no es perd de vista el projecte fundacional, es reconeix tota la feina feta amb anterioritat, però la fas créixer, la canvies o la renoves. La continuïtat et permet progressar a partir del reconeixement de la feina que s'ha fet”, va dir qui prendrà possessió de l'alcaldia de la capital garrotxina.

A l'horitzó, a Berga se li obre una etapa de quatre anys en la qual Olot té diversos projectes sobre la taula, un dels quals el projecte de la gran biblioteca a Can Sacrest, que el futur batlle ja va avançar que era un equipament prioritari.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/91286_pepbergatriomfaale-urne-igovernaraaolotambmajoriaab-oluta-1.htm