logo
Imprimir
26-05-2019 | 23:07hs
•POLíTICA

Guinó manté l'alcaldia a Besalú amb fermesa

La candidatura de l'actual batlle i alcaldable de JxCat Besalú ha guanyat les eleccions amb majoria absoluta

La vila comtal de Besalú continuarà tenint a Lluís Guinó com a alcalde. Així ho ha decidit avui la ciutadania del municipi garrotxí durant les eleccions municipals del 26-M, uns comicis en el qual JxCat Besalú, la llista de l'actual batlle, s'ha imposat clarament a les urnes a la nova formació +Besalú ERC: els primers han obtingut 860 vots (el 63,94%), traduïts en 8 regidors, el doble dels que ha assolit la formació liderada per Alfred Cairó, que ha debutat als comicis amb 425 suports (31,60%), l'equivalent a 3 regidors. Aquestes dades signifiquen que Guinó governarà amb majoria absoluta, estipulada en 6 regidors.

Guinó, que continua processat per presumpta desobediència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el marc de la causa de la Mesa del Parlament, de la quan n'era el vicepresident primer quan es va admetre a tràmit les proposicions de llei vinculades al referèndum i a la independència i per haver-ne permès la votació, hauria revalidat d'aquesta manera l'alcaldia besaluenca. La d'avui era la setena vegada que Guinó es presentava a les municipals.

En una entrevista a Girona Notícies, el batlle destacava "la credibilitat contrastada" de la seva formació per afrontar el repte electoral d'aquest diumenge. En aquesta conversa, Guinó ressaltava el vessant educatiu de la llista, tenint en compte el projecte cabdal de l'institut escola, així com la representació dels diferents barris entre els membres de la candidatura.

JxCat, el més votat a les europees

La victòria del grup municipal de JxCat ha arribat acompanyada a Besalú del triomf de la formació a les eleccions europees, uns comicis en els quals el partit presenta l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, com a cap de llista. En aquest cas, Junts per Catalunya ha obtingut 854 vots, superant així amb molta diferència a Esquerra Republicana de Catalunya, que n'ha sumat 271. D'altra banda, la resta de vots de les principals forces polítiques a les europees han estat els següents: PSC, 123; Comuns, 34; Ciutadans, 32; PP, 16, i Vox, 7.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/91280_guinomantelalcaldiaabe-aluambferme-a-1.htm