logo
Imprimir
25-05-2019 | 22:28hs
•BESALú, VILA COMTAL

La Circus Arts Foundation vol portar el Museu europeu del circ a Besalú

L'Ajuntament confirma que porten sis mesos treballant-hi i que farà falta el suport de la Diputació i Generalitat

La Circus Arts Foundation amb Genís Matabosch al capdavant vol projectar el Museu europeu del circ a Besalú (Garrotxa). La setmana vinent es presentarà de forma oficial però s'ha avançat que es dirà 'Circusland' i que es vol instal·lar a l'espai dels antics claustres del monestir on s'hi va construir una antiga fàbrica tèxtil i posteriorment una casa de colònies. Aquest espai, situat darrere del monestir i en desús, és de propietat privada. La idea és reunificar els dos edificis de tres plantes, restaurar-les i poder-ho obrir al públic com a museu. L'alcalde del municipi, Lluís Guinó, ha confirmat que des de fa sis mesos que s'hi està treballant i que caldrà el suport de la Diputació i la Generalitat per fer-ho possible. El projecte s'ha anunciat quan falten tres dies per les eleccions municipals.

Des de la Circus Arts Foundation s'ha avançat que el projecte, batejat amb el nom de 'Circusland', podria comptar amb més de 1.000 m2 d’espais exteriors i 3.000 m2 més per a exposició, tallers pedagògics, espectacles, arxiu, biblioteca, centre d’estudis, oficines i d’altres dependències pròpies d’un equipament cultural que vol ser de referència internacional.

En un comunicat, els impulsors expliquen que vol defugir d'un museu convencional i oferir una "experiència màgica en sintonia amb el que perceben els assistents dels espectacles produïts per la fundació que cada any atrauen 60.000 espectadors", en referència al Festival Internacional de Circ Elefant d'Or a Girona i d'altres esdeveniments.

L'objectiu del museu és "fer públics i accessibles" el fons de la fundació, una de les col·leccions dedicades al circ "més importants al món on on desenes de milers de peces repassen els 250 anys d’història d’aquest màgic espectacle".

La presentació oficial serà el 8 de juny a la Sala Cal Tronc i hi haurà actuacions de circ

Des de l'Ajuntament de Besalú, han confirmat que se'ls va proposar el projecte ara fa sis mesos i que creuen que és una "bona proposta" per al poble. Segons ha explicat l'alcalde, Lluís Guinó, de moment hi ha acordat un document previ al conveni i admet la necessitat d'implicar Generalitat i Diputació de Girona per fer-ho possible.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/91213_lacircu-art-foundationvolportarelmu-eueuropeudelcircabe-alu-1.htm