logo
Imprimir
24-05-2019 | 16:14hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Últims dies per convertir les Festes del Tura d'Olot en les millors festes del país

Les Festes del Tura es troben entre les deu finalistes i el proper diumenge 9 de Juny es tanquen les votacions

La campanya #MiFiestaEsLaMejor dut a terme pel portal de cases rurals https://www.clubrural.com amb la finalitat de trobar la millor festa del país entra a la seva recta final. Després d’un mes amb més de 15.000 vots rebuts, el proper 9 de juny serà l’últim dia per poder recolzar la candidatura gironina de les Festes del Tura.

L’ espectacularitat del ball de gegants, nanos i caballets, entre molts dels seus actes a l’aire lliure, ha fet que aquestes festes hagin arribat entre les deu finalistes del concurs. Tots els que vulguin votar perquè les Festes del Tura es proclamin guanyadores han d’entrar a https://www.clubrural.com/mi-fiesta-es-la-mejor abans del pròxim 9 de juny. Es sortejarà un cap de setmana a Astúries entre les persones que votin.

La campanya té com principal fi promoure el turisme d’interior entre els viatgers nacionals i també estrangers. Pretén així lluitar contra la despoblació que pateix amb força l’actualitat les zones rurals del país. Aquesta acció aspira a difondre la tradició popular que posseïxen els pobles espanyols i que, en molts casos, no és coneguda. Busca també reforçar els valor dels hàbits festius d’aquestes localitats donant-los més visibilitat i ajudant al fet que es converteixin en un destí pels viatgers. Per últim, mitjançant aquesta campanya s’intenta a més, conservar la cultura local de molts municipis que, a causa de la desaparició dels seus veïns, s’està perdent.

Les deu festes finalistes son les següents:

Festes del Tura en Olot (Girona)
Fiestas de San Roque - Chúndara en Peñafiel (Valladolid)
Fiesta de la Vendimia en Jumilla (Murcia)
Festa Normanda en Foz (Lugo)
Fiestas de la Virgen de la Paz en Citruénigo (Navarra)
Danza del Diablo en Tijarafe (La Palma)
Batalla de harina – Els Enfarinats en Ibi (Alacant)
Fiesta Troglodita en Piñar (Granada)
Festa del Renaixement en Tortosa (Tarragona)
Cipotegato en Tarazona (Zaragoza)




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/91165_ultim-die-perconvertirle-fe-te-delturadolotenle-millor-fe-te-delpai--2.htm