logo
Imprimir
20-05-2019 | 11:08hs
•BAIX EMPORDà

Jordi Soler: 'Tenim el mínim històric de l'endeutament, hem doblat les inversions i hem rebaixat el termini de pagament a proveïdors a 20 dies'

Soler ha passat revista a l'estat financer del consistori per remarcar la situació positiva amb la qual es troben les finances de l'Ajuntament i "la llibertat d'ambició que això significa per Calonge i Sant Antoni de cara al futur"

"Tenim el mínim històric de l'endeutament, hem doblat les inversions i hem rebaixat el termini de pagament a proveïdors a 20 dies i tot això ens dona llibertat d'ambició per Calonge i Sant Antoni de cara al futur" Jordi Soler

Aquest dilluns al matí, en Jordi Soler, alcalde i candidat de Junts per Calonge i Sant Antoni, juntament amb el regidor i també candidat l'Albert Ros, han participat en la reunió amb veïns i veïns de Calonge i Sant Antoni, en el marc de trobades de "Fem un cafè?", organitzades per Junts per Calonge i Sant Antoni.

Soler ha passat revista a l'estat financer del consistori per remarcar la situació positiva amb la qual es troben les finances de l'Ajuntament i "la llibertat d'ambició que això significa per Calonge i Sant Antoni de cara al futur".

"Calonge i Sant Antoni ha aguantat molt bé la crisi econòmica. En xifres, el deute de l'Ajuntament en aquest 2019 se situa en un 14% mentre que el 2015 era d'un 52%. A més el termini de pagament a proveïdors ha passat a pagar-se a 20 dies i en casos puntuals també a 10 dies. Totes dues xifres estan per sota del que marca la llei: 75% d'endeutament i pagament a proveïdors a 60 dies" ha compartit Jordi Soler amb els veïns.

"El context econòmic d'aquests anys ha estat incert a nivell europeu i des de l'Ajuntament vam encetar un full de ruta amb l'objectiu de reduir el deute i el termini de pagament als proveïdors. Aquesta feina poc visible, costa que prengui notorietat pública, però sense ella no podríem fer la feina de transformar Calonge i Sant Antoni, invertir en millores i implementar polítiques perquè ningú quedi exclòs del progrés econòmic del municipi" ha conclòs Jordi Soler.

En sis anys l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha passat d'un pressupost de 13M€ a un pressupost de 21M€ aquest 2019, més 1.700.000€ per inversions. Cada any s'ha aprovat, sense tenir majoria absoluta, un pressupost que ha tingut superàvit.

Finalment, a preguntes dels veïns, l'Albert Ros va remarcar "que la modificació de crèdit, que es va produir en el darrer ple de la setmana passada, va ser dels edificis públics i no pas d'una modificació de crèdit de la partida d'escoles".

La campanya "Fem un cafè?" vol ser un punt de trobada amb la gent de Calonge i Sant Antoni, on les persones del poble puguin compartir preocupacions, il·lusions, idees o conèixer els candidats de primera mà.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/90774_jordi-olertenimelminimhi-toricdelendeutamenthemdoblatle-inver-ion-ihemrebaixatelterminidepagamentaproveidor-a20die--1.htm