Imprimir
18-05-2019 | 23:21hs
•ESPORTS

El Girona FC perd contra l'Alabès i certifica el descens a la Segona Divisió

El conjunt entrenat per Eusebio Sacristán baixa a la categoria de plata després d'un tram de temporada per oblidar (3 punts de 30)

La derrota del diumenge passat contra el Llevant va deixar al Girona FC amb un peu i mig a la Segona Divisió. De fet, la salvació per l'equip gironí passava per un miracle que finalment no s'ha produït: el Girona FC havia de guanyar el seu partit contra el Deportivo Alabès i esperar que el Real Celta de Vigo perdés contra el Rayo Vallecano. I per si això fos poc, els blanc i vermells havien d'eixugar una diferència de 7 gols amb els gallecs.

Doncs al final no ha passat ni una cosa ni l'altra, ja que el Girona ha perdut (2-1) a Vitòria i el Celta ha empatat a 2. I d'aquesta manera, els gironins jugaran la Segona Divisió la temporada vinent.

De totes maneres, el descens dels d'Eusebio no s'explica per la derrota d'avui sinó per la mala ratxa dels darrers deu partits: el Girona només ha aconseguit 3 punts dels 30 possibles. Uns números lamentables i més que insuficients per mantenir-se un any més a la millor lliga del futbol mundial.

Partit per oblidar

Si bé és cert que el partit d'aquesta nit difícilment podria servir per salvar la categoria, almenys s'esperava que els gironins competissin fins al final. El cos tècnic format per Eusebio i Onésimo no han cregut en la permanència i han sortit amb un onze inicial amb jugadors que durant la temporada no han gaudit de minuts.

El conjunt gironí ha encaixat el primer gol a la part final de la primera part, i el segon al minut 82 de partit. Un dels jugadors estrella del Girona, 'Portu' ha escurçat distàncies i ha marcat el 2-1 definitiu. Un resultat insuficient i que és un bon resum de la temporada realitzada: idees poc clares, falta de gol i defensa més vulnerable que mai.

Culpabilitat compartida

Sense cap mena de dubte, un dels grans assenyalats pel desenllaç final de temporada és el primer entrenador, Eusebio Sacristán. Coincidint amb la nefasta ratxa de joc i resultats, Montilivi s'ha posicionat -en forma de xiulets- contra el tècnic de Valladolid. A banda dels 3 punts de 30, el Girona només ha guanyat 3 dels 19 partits disputats a l'estadi gironí.

Però com en tots els problemes, sempre hi ha més d'un culpable. La directiva presidida per Delfí Geli i la propietat -City Group- no han sabut reaccionar a temps i han sigut protagonistes d'un final dramàtic. Després de dues temporades a la màxima categoria del futbol espanyol, el Girona FC tornarà a la Segona Divisió.