logo
Imprimir
16-05-2019 | 18:44hs
•POLíTICA

Josep Palouzié, intendent de la Policia Municipal de Girona en comissió de serveis, dona suport a Sílvia Paneque

Paneque aposta per reforçar la seguretat amb una nova comissaria de policia a la zona est, la recuperació de la policia de proximitat i la fermesa davant les ocupacions incíviques

La candidata del PSC a l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat que l'àmbit de la seguretat ha de ser prioritari en el següent mandat i que la seva aposta per lluitar contra l'increment dels fets delictius en algunes zones de la ciutat passa per la instal·lació d'un equipament policial que doni cobertura als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, a la zona oest de la ciutat. Paneque considera que "només la presència d'aquesta comissaria ja genera una àrea de seguretat al voltant". Josep Palouzié, intendent de la Policia Municipal de Girona en comissió de serveis, i ara comissari de la Policia Local de Palma, ha acompanyat a l'alcaldable socialista.

La proposta socialista és la de què aquesta segona comissaria pogués tenir un pes similar a la central del carrer Bacià, i no fos una petita oficina com, al seu parer, projectava el govern municipal sortint. Paneque considera que la masia de Can Burrassot "reuneix les condicions per acollir un programa d'educadors de carrer, però és clarament insuficient per acollir la comissaria que necessita la zona, tant per la seva mida com pel fet que ni tan sols hi ha un aparcament que faciliti l'estacionament dels vehicles policials".

Una altra de les mesures que Sílvia Paneque considera prioritàries és la recuperació de la policia de barri: "necessitem aquest agent que crea vincles amb la ciutadania i coneix bé l'espai que trepitja, que té converses diàries amb els representats veïnals i els comerciants", ha explicat. "Quan es produeix una incidència és difícil pensar que la gent anirà fins al carrer Bacià a explicar-ho i resulta molt més senzill que es comuniquin amb l'agent que coneixen i que veuen cada dia", ha afegit.

Sílvia Paneque ha fet aquestes consideracions aquest migdia en una roda de premsa que ha fet a Santa Eugència acompanyada de Josep Palouzié, que va tenir responsabilitats policials en els governs de Joaquim Nadal, d'Anna Pagans i amb Paneque com a regidora de seguretat. Palouzié ha expressat el seu suport a la candidatura de Sílvia Paneque i ha assegurat que la ciutat necessita "una opció progressita i d'esquerres, que és la que entén la seguretat des d'un concepte global: amb integració social, evitar el racisme la xenofòbia i els delictes d'odi i també amb policia al carrer". Per a Palouzié, aquesta combinació és la fórmula que dóna resultats.

La candidata socialista ha explicat també que considera necessària una ampliació de la plantilla de la policia municipal. "Quan vam estar al govern vam fer una ampliació de 10 policies, però la plantilla s'ha de continuar ampliant fins a arribar a les ràtios recomanades i això suposa arribar a un mínim de 170 agents", ha manifestat.

La segona comissaria, la recuperació del policia de proximitat i l'increment de la plantilla policial es complementaria, segons ha explicat la candidata, amb altres mesures com ara la millora de l'enllumenat en algunes zones, ja que "a la ciutat encara hi ha zones fosques que generen sensació de seguretat; la intensificació del programa Escales Segures, "que s'ha anat abandonant"; i la lluita contra les ocupacions incíviques -que no són ocupacions per necessitat, que poden vehicular-se cap a lloguers socials- i contra les quals Paneque proposa "fermesa". De fet, el programa Escales segures també incideix en la prevenció d'aquest tipus d'ocupacions.

Segons dades del Ministeri de l'Interior, l'any 2018 Girona va patir un increment del 22% pel que fa al total d'infraccions penals, arribant fins a les 6.839. Aquesta dada suposa que Girona va ser la capital catalana a on més es va incrementar el nombre de delictes.
El que més va augmentar van ser els robatoris amb violència i intimidació, que van pujar un 46%, seguits dels robatoris amb força a domicilis, establiments i altres instal·lacions i els robatoris amb força a domicilis, que van pujar un 30% cadascun. Destaca també l'increment del 23% dels delictes contra la llibertat sexual, que van ser en total de 42. També es van incrementar, en menor mesura, els furts, les sostraccions de vehicles i els delictes de lesions.

Aquest increment del nombre de delictes ha afectat especialment la zona de Sant Narcís, Can Gibert i Santa Eugènia, barris a on la sensació d'inseguretat és creixent. Per això la Federació d'Associacions de Veïns de Girona es van reunir a finals del 2018 amb l'Ajuntament i el passat mes d'abril l'Associació de Comerciants i l'associació de veïns de Santa Eugènia de Ter també van denunciar que el barri patia un increment de robatoris i ocupacions en comerços i habitatges particulars.
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/90621_jo-eppalouzieintendentdelapoliciamunicipaldegironaencomi-iode-ervei-dona-uporta-ilviapaneque-1.htm