logo
Imprimir
15-05-2019 | 18:49hs
•POLíTICA

Agnès Lladó (ERC Figueres): “La política d’horaris comercials s’ha de consensuar amb tots els agents del sector”

Els republicans presenten mesures de suport a la contractació i de bonificacions en la llicència d'activitat i obres

"Com en gairebé totes les polítiques que des de fa anys s'apliquen a Figueres cal diàleg amb els agents implicats en les decisions que s'adopten. La liberalització dels horaris comercials que es va dur a terme fa dos mesos és un exemple de tot el contrari.". Així defineix l'alcaldable d'Esquerra Republicana a Figueres, Agnès Lladó, l'actual situació pel que fa als horaris comercials al municipi.

Després de la liberalització dels horaris comercials a tota la ciutat, no només al centre, Lladó afirma que "quan governem revisarem la situació. Ens asseurem amb tots els agents implicats, no només amb uns pocs, i entre tots treballarem per una solució que suposi una millora. Res d'improvisar quan s'ha fet recentment. Una mesura que només perjudica el petit comerç i els treballadors i només beneficia les franquícies i les grans superfícies situades a la perifèria de Figueres"

La planificació dels horaris comercials és una de les mesures que Esquerra impulsarà a banda d'altres accions que afecten directament la contractació. "Tenim a punt un programa de suport a la contractació de persones joves i majors de 45 anys en el sector comerç", explica Lladó.

Pel que fa a la possibilitat de noves inversions a la ciutat, Esquerra té clar que "vetllarem perquè aquest tipus d'inversions encaixin en el model de Figueres. Si encaixa, que ningú en dubti que ho afavorirem"
A banda de crear la regidoria de comerç i d'apostar per una política d'aparcament lligada al model comercial de la ciutat, Esquerra Republicana també ampliarà les ajudes als comerços de barri i de proximitat, als nous i a aquells que ja existeixen, "amb bonificacions del 95% en la llicència d'activitat i d'obres".

Per evitar el descontrol que es pateix, ERC Figueres també redactarà i aplicarà un pla de seguiment dels permisos d'obertura.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/90542_agne-lladoercfiguere-lapoliticadhorari-comercial-hadecon-en-uarambtot-el-agent-del-ector-1.htm