logo
Imprimir
14-05-2019 | 15:56hs
•POLíTICA

Junts per Catalunya Olot vol aplicar els Plans Integrals d'Actuació Municipal a tots els barris de la ciutat

L'alcaldable Pep Berga ha assenyalat que "és essencial comptar amb la participació dels veïns i veïns per conèixer les prioritats" de la capital garrotxina

La candidatura de Junts per Catalunya Olot ha presentat aquest matí els seus compromisos d'actuació a Barris de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Durant l'acte celebrat a la plaça de Sant Pere Màrtir, l'alcaldable Pep Berga ha reiterat "el compromís de traslladar l'experiència dels Plans Integrals d'Actuació Municipal de Sant Miquel i el Nucli Antic a tots els barris de la ciutat".

En aquest sentit, el cap de llista del partit a la capital de la Garrotxa ha explicat que "és essencial comptar amb la participació dels veïns i veïns per conèixer les prioritats dels barris de la ciutat", i ha posat èmfasi en l'actuació en els barris nascuts a les dècades dels 50 i 60, i que actualment necessiten millores. "Necessitem conèixer que s'ha de remodelar i reformar, i ho hem de fer de manera consensuada", ha afegit Pep Berga. Segons el cap de llista Junts per Catalunya Olot, el model contempla una fase de diagnosi i una d'execució.

La presentació dels projectes en matèria de Barris també ha comptat amb la presència de Montse Torras i Jordi Güell, números 3 i 5 de la candidatura, respectivament. "Volem treballar en el desplegament d'un Pla de fibra òptica que permeti cobrir les zones sense cobertura de la ciutat, i també la millora de la cobertura de la telefonia mòbil", ha assenyalat Torras durant la seva intervenció.

A banda de l'aplicació dels Plans Integrals d'Actuació Municipal, des de Junts per Catalunya Olot defensen "la redacció d'un Pla de renovació de les infraestructures bàsiques de tots els barris de la ciutat". El número 3 de la llista, Jordi Güell ha posat com a exemple les millores en l'enllumenat, la xarxa de clavegueram i la posada en marxa del nou dipòsit d'aigua.

Feina feta

Pep Berga no ha deixat escapar l'oportunitat de destacar la feina realitzada en els darrers anys, també en l'àmbit de Barris. L'alcaldable de Junts per Catalunya Olot ha mencionat els 2,5 milions d'euros destinats al Pla d'asfaltatge de carrers i millora de voreres; les actuacions de brigada de neteja extraordinària d'embornals, senyals de trànsit i fanals, i l'eliminació de grafits a contenidors i murs.

A més, Berga també ha recordat algunes de les actuacions que s'han portat a terme a través de la Ciutat dels Detalls, moltes d'elles fetes a partir de les més de 3 mil peticions d'olotins i olotines.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/90460_junt-percatalunyaolotvolaplicarel-plan-integral-dactuaciomunicipalatot-el-barri-delaciutat-1.htm