logo
Imprimir
14-05-2019 | 14:45hs
•POLíTICA

Veray: “Fomentar i ajudar el comerç tradicional i de proximitat és prioritari per a la Girona de tots que volem construir”

La candidata del PPC a l'alcaldia de Girona ha assegurat que "cal ajudar el teixit comercial de la ciutat perquè segueixi essent com ara, un comerç de proximitat i tracte familiar que manté viva la ciutat i cohesiona els barris"

La candidata Popular a l'alcaldia de Girona, Concepció Veray ha visitat avui el barri de l'Eixample i ha fet campanya al Mercat del Lleó. Veray ha volgut parlar del sector del comerç a la ciutat i en aquest sentit ha explicat que "fomentar i ajudar el comerç tradicional i de proximitat és prioritari per a la Girona de tots que volem construir".

La candidata Popular ha assegurat que "cal ajudar el teixit comercial de la ciutat perquè segueixi essent com ara, un comerç de proximitat i tracte familiar que manté viva la ciutat i cohesiona els barris", i en aquest sentit ha afegit que "malgrat pugui sorprendre a Girona hi ha barris que no tenen cap establiment comercial i, per tant, cal dissenyar plans de dinamització comercial adaptats que permetin canviar aquesta situació. El comerç de barri és un element de cohesió important que no podem perdre".

Per Veray "cal crear nous programes de suport al comerç que els ajudin a seguir essent competitius i evitar tancar. Nosaltres ens comprometem a tirar-ne endavant dos de nous, 'agafa el relleu' i 'comerç a la xarxa', i potenciar, ampliar i millorar el ja existent 'aixequem persianes'".

Sobre aquests programes Veray ha explicat que "el nou programa 'agafa el relleu' que plantegem està pensant per evitar tancament de comerços per manca de relleu generacional dels seus propietaris i consisteix en posar en contacte persones que volen obrir una activitat comercial a la ciutat amb persones que, per motius de manca de relleu generacional, es veuen obligats a tancar els seus comerços", i seguidament ha explicat també en què consisteix el nou programa que plantegen 'comerç a la xarxa', i en aquest sentit ha assenyalat que "aquest programa va dirigit a formar els comerciants en les noves tecnologies, xarxes socials, etc, així com a ajudar-los a gestionar la seva presència a Internet amb l'objectiu d'augmentar les seves oportunitats de negoci".

Veray ha explicat que volen "ampliar i millorar el programa 'aixequem persianes' fent-lo extensiu a més barris i dotant-los de més recursos".

Finalment, la líder Popular s'ha referit a dos temes concrets, un en relació a l'accessibilitat dels comerços existents actualment a la ciutat i en aquest sentit ha recordat el seu compromís "d'establir ajudes directes als propietaris que abordin les reformes necessàries per adaptar els accessos" i l'altre en relació al Mercat del Lleó, del que considera que "cal seguir invertint en aquest mercat, plantejant i dissenyant una reforma del mateix a nivell global per potenciar-lo i fer-lo més proper, dinàmic i atractiu".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/90456_verayfomentariajudarelcomerctradicionalideproximitate-prioritariperalagironadetot-quevolemcon-truir-1.htm