logo
Imprimir
13-05-2019 | 16:29hs
•POLíTICA

Junts per Catalunya Olot vol potenciar el comerç a través de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana

L'alcaldable Pep Berga ha assegurat que "el comerç és una prioritat, ja que juntament amb la restauració, dona feina a unes 6.000 persones"

Junts per Catalunya Olot ha exposat aquest matí alguns dels punts clau del seu programa electoral en matèria de comerç. L'acte, que ha tingut lloc a la Plaça Mercat, ha comptat amb la presència del cap de llista Pep Berga, i també d'Estanis Vayreda (2) i Gemma Canalias (11).

Durant la presentació, Pep Berga ha proposat que la capital garrotxina sigui pilot en l'aplicació de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana. En aquest sentit, l'alcaldable ha assegurat que "el comerç és una prioritat, ja que juntament amb la restauració, dona feina a unes 6.000 persones".

El número 2 de la llista, Estanis Vayreda, ha assenyalat que volen "ser municipi pilot" amb l'ajuda de la Generalitat de Catalunya. A més, l'aposta per aquest model pretén "l'augment l'atractiu del comerç de la ciutat. Que sigui atractiu pels garrotxins i també per als visitants i potencials compradors d'altres comarques", ha explicat el cap de llista de Junts per Catalunya Olot, Pep Berga.

Les Àrees de Promoció Econòmica Urbana són un model de col·laboració público-privada d'organització i finançament que permet realitzar inversions i millores a una zona comercial.

La finalitat de les APEUs és facilitar la modernització i la promoció de determinades zones urbanes, millorar la qualitat de l'entorn urbà mitjançant actuacions sostenibles, consolidar el model de ciutat compacta, complexa i cohesionada i mediambientalment eficient, incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d'ocupació.

Propostes per impulsar el comerç

A més, una altra de les propostes de cara al 26 de maig és la culminació de la segona fase del Taller dels Sastres. Durant la presentació de les propostes de Junts per Catalunya Olot, Gemma Canalias ha explicat que compten amb el suport de l'Associació la Iera "tot posant locals del Nucli Antic a disposició d'artesans, artistes i creadors".

La número 11 de la candidatura encapçalada per Pep Berga també ha destacat que volen posar en funcionament una sala per a activitats de demostració culinària a la Plaça Mercat. "L'objectiu és potenciar les sessions de formació, difusió i promoció de productes de qualitat entre els ciutadans i molt especialment entre els escolars que s'hi han interessat amb algunes de les propostes treballades en el Consell dels Infants d'aquest curs", ha conclòs Canalias.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/90375_junt-percatalunyaolotvolpotenciarelcomercatrave-dele-aree-depromocioeconomicaurbana-2.htm