logo
Imprimir
11-05-2019 | 16:42hs
•POLíTICA

Veray: 'Apostem per una millor gestió del turisme i per accions que ens permetin sumar els barris a la promoció de la ciutat'

La candidata del PPC a l'alcaldia de Girona ha assegurat avui que "treballarem intensament per potenciar els atractius i els trets característics de cada un dels barris de la ciutat i incloure'ls en la en les rutes i itineraris que oferim als visitants"

La cap de llista Popular a la ciutat de Girona en les eleccions del 26 de maig, Concepció Veray, ha participat aquest matí a l'acte institucional d'inauguració de "Girona, Temps de Flors" a les escales de la Catedral. Un cop finalitzat l'acte, Veray ha visitat els diferents punts de "Girona, Temps de Flors" no ubicats al centre com són el del Parc del Migdia, els dos de Santa Eugènia (Can Ninetes i Pont del Dimoni), el del C/ Carme 54 i la Plaça de l'Assumpció a Sant Narcís, que com ella mateixa ha recordat "malgrat que aquest muntatge no figuri en el plànol de 'Girona, Temps de Flors' de cap manera per a mi forma part igualment", i en aquest sentit ha agraït als veïns d'aquest barri la seva implicació i el seu esforç.

Veray ha explicat que "he volgut visitar tots aquests punts, i molt concretament el de Sant Narcís, que ni tan sols ha estat inclòs com a projecte de 'Girona, Temps de Flors', per posar en evidència que el govern de la ciutat segueix sense pensar i sense tenir en compte els diferents barris de la ciutat quan planifica i dissenya un dels esdeveniments més importants de la ciutat".

Per Veray "cada any es comet el mateix error i això passa perquè cap de les forces polítiques que han governat aquesta ciutat creuen realment en la integració dels barris més allunyats del centre en aquest esdeveniment, per més que en campanya s'omplin la boca del contrari". "Nosaltres sí que hi creiem, per a aquest esdeveniment i per al dia a dia", ha afegit.

En aquest sentit, la candidata Popular ha volgut aprofitar l'inici d'una de les setmanes que més turistes visiten Girona per parlar d'aquest àmbit que ha qualificat com "un dels sectors més importants per al desenvolupament econòmic de la nostra ciutat".

Veray ha explicat que els Populars "apostem per una millor gestió del turisme i per accions que ens permetin sumar els barris a la promoció de la ciutat" i ha assegurat que "treballarem intensament per potenciar els atractius i els trets característics de cada un dels barris de la ciutat i incloure'ls en les rutes i itineraris que oferim als visitants". En relació a aquesta proposta, Veray ha posat d'exemple com atractius a potenciar "el nou pont del dimoni a Santa Eugènia, les torres d'aigua de Germans Sàbat i Sant Narcís o el Castell de Montjuïc". Sobre aquest últim la candidata Popular ha anat més lluny i ha explicat que "en qualsevol ciutat de la resta d'Espanya o d'Europa que tinguessin un castell com el que tenim nosaltres a Girona el potenciarien i promocionarien al màxim i en canvi aquí tots els governs de la ciutat l'han tingut oblidat i d'aquí el seu deteriorament".

Veray s'ha compromès a invertir "els recursos necessaris" per arreglar i millorar el castell i "en desenvolupar el seu pla d'usos per tal de potenciar-lo i que es converteixi en un element de referència de la ciutat".

Per Veray "serveis com el 'trenet turístic', que nosaltres ens comprometem a recuperar de manera immediata, ben pensat i gestionat és un instrument molt potent i important per donar a conèixer a totes les persones que ens visiten la ciutat en general i no només el Barri Vell".

La candidata Popular s'ha referit també a la decisió del govern de Madrenas d'eliminar els abaixadors de busos al C/ Berenguer Carnicer, i sobre el mateix ha dit que "és una decisió errònia que nosaltres en comprometem a esmenar revertint-la" i ha afegit que també es comprometen a "estudiar la ubicació de nous abaixadors per a busos en altres zones de la ciutat".

Finalment Veray ha explicat que "cal que el Pla Estratègic de Turisme es desenvolupi però no de manera unilateral i sense cap ordre ni concert sinó de manera conjunta amb el sector i amb sentit comú i rigor" i que es comprometen a estudiar "la possibilitat d'adaptar i fer accessible, a les persones amb discapacitat física i/o mobilitat reduïda, el Pont Eiffel des del C/ Santa Clara perquè aquest pugui esdevenir un punt d'interès turístic accessible", una petició que ella mateixa ha explicat que els hi ha traslladat el president de Mifas.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/90314_verayapo-temperunamillorge-tiodelturi-meiperaccion-queen-permetin-umarel-barri-alapromociodelaciutat-1.htm