logo
Imprimir
08-05-2019 | 12:14hs
•LA SELVA

La comarca de la Selva participa en la Setmana Internacional del Compost

Del 5 a l'11 de maig se celebra la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El Consell Comarcal de la Selva s'ha adherit a la Setmana Internacional del Compost, que organitza l'Agència de Residus de Catalunya. Amb aquesta iniciativa, l'ens selvatà pretén donar a conèixer, d'una banda, el compost que hi ha a la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners, el tractament que se'n fa i el producte que se n'extreu i , alhora, fer promoció del seu ús i del repartiment gratuït que se'n fa des d'aquestes instal.lacions.

Durant la Setmana Internacional del Compost, el Consell Comarcal de la Selva ha convidat tots els ajuntaments, entitats, professionals i llars de la Selva a recollir compost a la planta de compostatge comarcal. Es podrà recollir el dimecres, dia 8 de maig, de les nou del matí a les tres de la tarda a la Planta de Compostatge de Santa Coloma de Farners.

La comarca de la Selva disposa de la seva pròpia planta de compostatge comarcal des de l'any 1998, i és una de les primeres que es van construir a Catalunya per tractar les restes orgàniques generades a les llars.

Recollida de compost a la planta de compostatge

Any rere any, les entrades de FORM i restes vegetals van incrementant en quantitat i qualitat, gràcies sobretot a les darreres implantacions de serveis de recollida porta a porta a la comarca. Del tractament d'aquestes restes a la planta se n'obté compost, un adob orgànic amb molt bones propietats per a l'enriquiment i la millora de la textura dels sòls: des de grans actuacions en terres de conreu, terrenys degradats o moviments de terres d'obres fins a l'adobament de l'hort, el jardí o els testos de casa. L'any passat es va generar un total de 2.770 Tm.

El compost tant es pot recollir en petites quantitats com a l'engròs. Per fer-ho, només cal posar-se en contacte al tel 872 012 018.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/90058_lacomarcadela-elvaparticipaenla-etmanainternacionaldelcompo-t-1.htm