Imprimir
05-05-2019 | 15:10hs
•ESPORTS

Es trenca la ratxa de la UE Figueres

La segona meitat va començar tal com va acabar la primera, amb un Figueres dominant sobre la gespa i fent mèrits per empatar

El Figueres no va poder mantenir la bona ratxa de les últimes jornades i va caure per la mínima al camp del Vilafranca (2-1). Els alt empordanesos, que no van mostrar la mateixa actituds dels partits anteriors, van fer mèrits per aconseguir com a mínim un empat, però van pagar la falta d'intensitat dels primers minuts i, sobretot, el conformisme després d'aconseguir l'1-1 al quart d'hora de la represa.

El Vilafranca va sortir amb molta intensitat al terreny de joc i no va permetre el Figueres jugar amb comoditat. Els alt empordanesos es van defensar amb ordre, però els va costar moure la pilota amb precisió, ja que la pressió local els obligava a cometre errades en les passades. Els del Penedès van avisar ben aviat amb una centrada per l'esquerra que Sardà no va aconseguir rematar dins l'àrea (2'), i es van avançar pocs minuts més tard en una acció per la dreta que va deixar la pilota morta a l'interior de l'àrea i Sergi, sense oposició, només va haver d'empènyer-la al fons de la xarxa (9'). El gol va deixar tocat els visitants i Aroca va haver d'intervenir per aturar un potent xut de Sardà des de la frontal, gairebé a continuació de l'1-0 (10').

A poc a poc la Unió es va treure el domini de sobre i va començar a trepitjar amb més assiduïtat el mig camp del Vilafranca. El primer a provar sort va ser Pol Tarrenchs amb un xut des de la frontal que Iván León va refusar (16'). Una passada en profunditat d'Èric Vilanova va estar a punt de deixar Víctor Valverde sol davant del porter, però l'àrbitre va anul·lar l'acció per un fora de joc mil·limètric del jugador del Figueres (21'). Un xut potent de Vadillo que David Aroca va refusar a córner amb una gran intervenció (23') va ser la darrera acció de perill dels locals al primer temps i va donar pas a uns últims 20 minuts de domini visitant.

El Figueres va buscar amb insistència el gol de l'empat i va disposar de diferents oportunitats per aconseguir-ho. Les més clares van arribar en una acció de Sergio Álvarez per l'esquerra. El davanter, ja a l'interior de l'àrea, va obligar Sergio León a refusar el seu xut; la pilota va caure a peus de Marc Gelmà, que va topar de nou amb el porter local. Subi va aprofitar el rebuig per enviar la pilota al fons de la xarxa, però el gol no va pujar al marcador per fora de joc (29'). En el 36', Subi va tenir l'1-1 molt i molt a prop en rebre una passada molt precisa de Ritxi entre línies, però el xut final del lateral va topar amb Iván León, que va evitar el gol en la jugada més clara per als visitants. Només dos minuts més tard, Sergio Álvarez ho va intentar amb un xut potent des de la frontal que va sortir fora per molt poc (38').

La segona meitat va començar tal com va acabar la primera, amb un Figueres dominant sobre la gespa i fent mèrits per empatar. Víctor Valverde va disposar de dues bones oportunitats per aconseguir-ho, però en la primera acció als 16" va topar amb el porter, i en la segona (52') va veure com la defensa rebutjava a córner el seu potent xut. La Unió va portar el pes del joc i va tancar el Vilafranca en el seu propi mig del camp. La pressió visitant va donar els seus fruits i, al 61', una centrada de Subi per l'esquerra la va enviar Sergio Álvarez al fons de la xarxa, situant l'empat en el marcador.

El conjunt local va reaccionar després de rebre l'1-1 i va fer una passa endavant. El partit va entrar en una fase d'equilibri però sense accions clares de perill a cap de les dues àrees. De fet, el 2-1 del Vilafranca va arribar en una acció molt desafortunada per a la Unió. Sardà va xutar ras des de la frontal i Aroca, amb tot a favor, no va poder refusar i va veure com la pilota arribava al fons de la xarxa (75'). El Figueres no va perdre la cara al partit en cap moment, però no va ser capaç de generar ocasions per empatar després d'encaixar el segon gol i no va poder evitar la derrota.

FC Vilafranca: Iván León, Luca, Óscar Sierra, Fontanils, Guti (Balboa, 53’), Oribe (Josep Díez, 62’), Vadillo, Boira, Gestí (Èric Via, 31’), Sergi i Sardà.

Figueres: Aroca, Pol Tarrenchs, Tena, Sergi Romero, Subi, Víctor Valverde (Èric Torres, 82’), Èric Vilanova, Bora (Canal, 77’), Ritxi, Marc Gelmà (Xavi Ferrón, 71’) i Sergio Álvarez.

Gols: 1-0, Sergi, 9’; 1-1, , Ritxi 61’; 2-1, Sardà, 75’.

Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez, de Barcelona, amb Pablo de la Iglesia Muñoz i Bernat Pedrol Vozmediano com a assistents. TG: Fontanils, Sergi (FC Vilafranca), Èric Vilanova, Marc Gelmà, Tena (Figueres).

Públic: 120 persones a l’estadi ZEM de Vilafranca del Penedès.