logo
Imprimir
02-05-2019 | 19:30hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Més d'un centenar de persones troben feina en els primers mesos de l'any gràcies al Servei d'Ocupació de Mas Les Mates

L'orientació per competència i la incorporació de la figura d'un prospector d'empreses a jornada completa han permès millorar els resultats dels últims anys

En els primers 4 mesos de 2019, el Servei d'Ocupació de Mas Les Mates ha atès 438 persones. Tots aquests usuaris s'han atès en orientació dins dels diferents Programes gestionats per l'Àrea d'Ocupació i la majoria d'ells subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

El perfil de les persones ateses és el d'una persona amb un nivell d'estudis baix i sense especialització. Si bé en els inicis de la crisi i en els anys anteriors a 2008, arribaven al Servei d'Ocupació persones amb casuístiques molt diverses (des de baix nivell d'estudis a estudis universitaris; persones aturades i d'altres que treballaven però que cercaven una millora laboral) en els darrers 3 anys aquesta dinàmica ha fet un gir i han arribat a l'Àrea persones amb dues realitats marcades i oposades l'una de l'altra.

Els usuaris atesos al Mas Les Mates han estat, d'una banda, persones aturades de llarga durada, amb un baix nivell d'estudis i sense especialització laboral (moltes vegades amb falta d'un projecte laboral definit). L'altre perfil majoritari ha estat, en menor mesura, el d'una persona que actualment treballa, però que busca una millora laboral. En la majoria de casos són treballadors que realitzen tasques per sota del seu perfil formatiu i/o experiencial i que ara creuen que pot ser un bon moment per canviar de feina i iniciar un nou projecte d'acord amb la seva vocació i/o nivell d'estudis.

El treball que s'ha fet amb aquestes persones és un procés d'orientació basat en una metodologia per competències adaptat a les diferents casuístiques i necessitats de cada usuari. A més, s'ha introduït la figura del prospector d'empreses a jornada completa, amb la finalitat de cobrir possibles vacants per part de les empreses amb usuaris del servei que poden encaixar-hi.

Aquest 2019 també s'està fomentant el contracte en pràctiques a través d'alguns dels programes gestionats des de l'Àrea d'Ocupació, ja no només amb joves sinó també amb gent més gran que no troba una oportunitat laboral al mercat actual. A través de les pràctiques se'ls obre la possibilitat de demostrar les seves competències i vàlua en el mercat laboral en el qual encara tenen molt recorregut a fer sobretot en aquesta darrera etapa professional.

Des de principi d'any, l'Àrea d'Ocupació del Mas Les Mates ha aconseguit trobar feina a 107 persones (69 dones i 38 homes). La inserció laboral s'ha realitzat majoritàriament en el sector serveis (61 persones), seguida de la indústria (35), l'Administració Pública (10) i el sector agrari (1).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/89801_me-duncentenardeper-one-trobenfeinaenel-primer-me-o-delanygracie-al-erveidocupaciodema-le-mate--1.htm