logo
Imprimir
02-05-2019 | 09:34hs
•LA SELVA

Les famílies valoren positivament el servei de menjador escolar que ofereix el Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha valorat molt positivament el resultat que s'ha obtingut amb aquesta enquesta

El Consell Comarcal de la Selva ha elaborat una enquesta a través de la seva pàgina web per avaluar i conèixer l'opinió dels usuaris del servei de menjador escolar sobre diferents aspectes de la gestió del servei. L'enquesta, que en les primeres setmanes ha rebut més de 500 respostes (el servei té més de 4.000 comensals diaris, repartits en 31 menjadors escolars), demana l'avaluació de diferents aspectes com la valoració de la quantitat i la qualitat del menjar, la comunicació amb el personal del servei, l'atenció i la disponibilitat del monitoratge i del coordinador del centre, o el projecte pedagògic, entre d'altres.

L'enquesta revela que dos de cada tres usuaris valoren de forma positiva tant la qualitat com la quantitat del menjar que s'ofereix. Altres aspectes ben valorats són les facilitats de comunicació que hi ha amb la coordinadora de cada menjador i l'atenció que es dona als usuaris amb al·lèrgies o intoleràncies, ja que 9 de cada 10 respostes rebudes mostren la seva satisfacció amb les atencions que es donen a aquestes necessitats.

El Consell Comarcal de la Selva ha valorat molt positivament el resultat que s'ha obtingut amb aquesta enquesta. En aquest sentit, el president de l'ens selvatà, Salvador Baliu considera que "juntament amb les auditories externes elaborades pel Departament de Salut de la Generalitat i les que fan els nostres tècnics, aquesta enquesta ha servit per tenir una valoració directa dels usuaris del menjador escolar, que ens ha d'ajudar a implementar una millora contínua del servei".

De fet, hi ha algunes propostes de millora, sorgides arran de l'enquesta en què ja s'està treballant de manera conjunta tant amb l'empresa que gestiona el servei com amb el Departament de Salut, com poden ser la millora de la qualitat de determinades matèries primeres o l'ús de l'oli d'oliva per fregir, entre d'altres.

El preu del menjador escolar és el punt amb més discrepàncies, ja que la meitat dels usuaris el consideren inadequat

Un dels apartats on hi ha certa disconformitat per part dels usuaris és el preu del servei de menjador (actualment el preu diari està establert en 5,55 euros), ja que el 53% no el troben adequat. Balliu, però, explica que "el preu no s'ha tocat des del curs 2013-14 i actualment està situat en la banda baixa dels preus del menjador escolar del nostre territori". A més, considera que està molt ajustat tenint en compte que inclou tant el menjar com el servei de monitoratge.

Sobre la freqüència dels productes servits, més del 75% de les persones que han contestat l'enquesta hi estan conformes. A més, com que l'enquesta permet fer suggeriments, s'ha observat que una de les demandes majoritàries és incrementar la freqüència d'alguns tipus de menjar com ara el peix o determinats productes integrals.

La consellera comarcal d'Ensenyament, M. Àngela Cuatrecasas, ha assenyalat que "incidirem en aquells aspectes que generen més insatisfacció en els comensals i treballarem per atendre els suggeriments i peticions, sempre preservant les recomanacions del Departament de Salut i les línies bàsiques de la piràmide alimentària".

En aquesta línia, Cuatrecasas ha manifestat: "Estem molt satisfets amb la bona acollida que ha tingut l'enquesta, i per això agraeixo especialment la resposta dels usuaris que l'han contestat.

Totes les opinions recollides ens serveixen per detectar aspectes per seguir millorant i, al mateix temps, la valoració global ens satisfà per la bona acollida mostrada en un servei tan important i sensible com és el menjador escolar."

Finalment, la consellera comarcal ha volgut destacar "la bona valoració de les activitats extraescolars que s'organitzen durant el temps del migdia", amb respostes positives per part de més del 75% dels enquestats, fet que referma l'aposta feta des de l'ens selvatà a l'hora de donar subvencions a les AMPA de les escoles per a l'organització d'activitats educatives i lúdiques durant l'horari del menjador escolar.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/89764_le-familie-valorenpo-itivamentel-erveidemenjadore-colarqueofereixelcon-ellcomarcaldela-elva-2.htm