logo
Imprimir
26-04-2019 | 08:38hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

382 alumnes de 5è de primària d'Olot han participat aquest any del Consell dels Infants

Els representants dels alumnes han portat aquest matí al plenari les 16 accions de millora de la ciutat. Aquest any, centrades en temes de Salut

382 alumnes de 5è de primària de totes les escoles de la ciutat han participat aquest any del Consell dels Infants, que aquest matí ha portat les propostes resultants d'aquest procés al ple de l'Ajuntament d'Olot.

El Consell dels Infants es desenvolupa a dins les aules de 5è de cada centre a partir de tres sessions de treball. A banda, s'han fet cinc Trobades de Representants amb els alumnes que representen els seus grups: els Representants del Consell dels Infants, que enguany han estat 32 nens i nenes. Fruit de les sessions de treball a les aules han sortit 16 propostes sobre el tema treballat, que són les que han presentat aquest matí al Ple dels Infants.

Activitats extraescolars, preu de la fruita i la verdura, millores i esports als parcs, la posada en funcionament d'un balneari, conèixer esports nous i neteja dels boscos, són algunes de les propostes que els representants dels alumnes han traslladat aquest matí al ple de l'Ajuntament d'Olot. El Consell dels Infants també ha fet un reconeixement a Cantània, "una activitat que fomenta els valors de les Ciutats Educadores perquè és participativa, cohesionadora, inclusiva, oberta i accessible". Pep Prats, director musical de Cantània, i Violeta Amargant, responsable dels programes pedagògics de l'Auditori, han recollit la distinció, junt amb Ester Forment i Xarli Reixach, encarregats (des de l'Institut de Cultura i l'Institut Municipal d'Educació, respectivament) d'organitzar Cantània a Olot.

A més de les 16 propostes, els representants del Consell dels Infants també han treballat en l'encàrrec de pensar com millorar i dinamitzar els jardins de l'Alberg Torre Malagrida (que és on fan les Trobades de Representants). En relació amb aquest encàrrec, han preparat 10 propostes que es presentaran, properament, en l'última Trobada de Representants del curs.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/89390_382alumne-de5edeprimariadolothanparticipataque-tanydelcon-elldel-infant--1.htm