logo
Imprimir
23-04-2019 | 21:45hs
•+ NOTíCIES

El Gremi de Llibreters constata una bona participació i una venda similar a la de l'any passat a la diada de Sant Jordi malgrat la pluja matinal

Per demarcacions, a Girona un dels llibres que ha tingut més sortida és "Entre el cel i la terra" (Columna Edicions), de Gerard Quintana

El Gremi de Llibreters de Catalunya fa un balanç positiu de la participació ciutadana i la venda de Sant Jordi. La Diada, que s'ha celebrat en dia laborable per segon any consecutiu, s'ha iniciat amb episodis de pluja en alguns llocs de Catalunya que han retardat el començament de la jornada. Un any més, els ciutadans han sortit als carrers per complir amb la tradició de comprar i regalar llibres. La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, ha comentat que "tan bon punt ha deixat de ploure la diada s'ha animat i ha tingut una bona afluència de públic arreu".
Pel que fa al nivell de venda, la diada de Sant Jordi d'aquest any ha estat similar a la de l'any passat. En aquest sentit, Maria Carme Ferrer, comenta que "quant a la venda durant la Setmana Santa, caldrà veure el tancament definitiu d'aquí a uns dies per veure si ha tingut incidència més enllà dels llocs turístics". "El fet de repetir en un Sant Jordi laborable ens ha facilitat que les vendes hagin sigut bones i esglaonades durant tot el dia".
Bones sensacions de vendes
Malgrat que les xifres definitives no es coneixeran fins al divendres vinent, la percepció dels llibreters és que les vendes seran similars a les de l'any passat. Durant tota la jornada de dimarts, sobretot a partir de la tarda, la ciutat de Barcelona és la que més visitants ha rebut. El volum de participació ciutadana s'ha concretat en l'entorn de Plaça Catalunya, Rambla Catalunya, Passeig de Gràcia i les Rambles i els barris en general. També hi hagut una gran afluència de públic als nous espais habilitats a la capital, com els carrers Consell de Cent, Còrcega i Diagonal.

Un ventall ampli de títols
Seguint la tendència d'anys anteriors, els ciutadans han optat per comprar més d'un llibre, destacant una tria amplia de llibres adquirits. Com a dia laborable, la dinàmica de participació i vendes s'ha intensificat durant moments concrets del dia, especialment al migdia i al final de la jornada.

Per demarcacions, a Girona un dels llibres que ha tingut més sortida és "Entre el cel i la terra" (Columna Edicions), de Gerard Quintana. A Lleida, destaquen "Atles de l'oblit" (Pagès Editors), de Teresa Ibars, i "Sóc més de l'oest" (Editorial Fonoll), de Sr. Postu. A Tarragona, entre els llibres d'autors locals destaquen "El nen de Prades, el guerriller de la terra roja", Robert Vallverdú (Arola Editors), i "Tarragona Desapareguda" (Efados), de Jordi Piqué. Finalment, a les Terres de l'Ebre, entre els títols locals més venuts hi ha "Darrere els seus talons" (Cossetània Edicions), de Francesca Aliern, i "Assassins de l'Ebre" (Llibres del Delicte), de diversos autors.

Èxit de públic de l'espai familiar i infantil del Passeig de Sant Joan

El Gremi de Llibreters es felicita de l'acord amb l'Ajuntament de Barcelona gràcies al qual la festa creix en tots els barris de la ciutat: des del Passeig de Sant Joan, amb parades de llibres dedicades a la literatura infantil i juvenil, on hi ha hagut un gran èxit de públic, el còmic i l'àlbum il·lustrat, fins a Ciutat Vella i l'Eixample, els dos districtes que acullen el gruix de les parades.

En aquest sentit, per a facilitar la circulació de les persones, la seguretat i el gaudi de la festa, s'han ampliat els espais incorporats els darrers anys, com la Diagonal, el carrer del Consell de Cent i Còrsega, que fan de connectors entre el Passeig de Gràcia i la Rambla de Catalunya, tot estenent-se direcció Balmes.

Com a novetat, a la plaça Vicenç Martorell del Raval s'ha muntat un grup de parades dedicades als llibres sobre disseny, art i fotografia. "El més important de l'acord és que s'ha treballat amb un disseny de la festa que millora la mobilitat, la fluïdesa i la seguretat de la gent, com també l'accés a les activitats", comenta la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer. A la capital catalana, hi ha hagut més de 200 parades de llibreries agremiades, que s'han afegit a l'àmplia representació de la resta de la demarcació i a les de Girona, Tarragona, Lleida i Terres de l'Ebre.
Internacionalització del Dia del Llibre

La festa del Dia del Llibre i de Sant Jordi és cada vegada més internacional i serveix de presentació i projecció de Catalunya al món. Per aprofundir en aquesta línia, el Gremi ha establert contactes amb la Feria Internacional del Libro (FIL) de Buenos Aires, que aquest any té Barcelona com a ciutat convidada d'honor, per tal de poder 'exportar' la festa a la capital argentina.

La possible celebració del Dia del Llibre a l'Argentina és una iniciativa que està en consonància amb altres portades a terme anteriorment, com la visita d'un grup de mitjans i periodistes internacionals a Barcelona l'any passat per conèixer la festa amb motiu de l'Any del Turisme Cultural, acció impulsada pel Gremi i l'Agència Catalana de Turisme; o bé, el 2017, l'arribada d'un grup de llibreters de diferents països europeus a la capital catalana, interessats a conèixer els aspectes logístics i d'organització de la festa, l'agermanament amb la ciutat de Palerm per a celebrar Sant Jordi o la presentació de la nostra festa com a candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat (UNESCO).

Els acords del Gremi amb la Universitat de Barcelona, amb qui coordina l'Escola de Llibreria, i la Universitat Internacional de Catalunya, permetrà fer el Dia del Llibre minut a minut, un esforç comunicatiu amb l'objectiu de facilitar als mitjans informació continuada al llarg del dia sobre el desenvolupament de la celebració.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/89235_elgremidellibreter-con-tataunabonaparticipacioiunavenda-imilaraladelanypa-ataladiadade-antjordimalgratlaplujamatinal-2.htm