logo
Imprimir
23-04-2019 | 14:26hs
• OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Les Festes del Tura, candidates a convertir-se en les millors de l'Estat

La tradició olotina és una de les deu finalistes d'una campanya per escollir la celebració més singular

Les Festes del Tura a Olot opten a convertir-se en les millors festes de l'Estat. El portal de cases rurals Clubrural ha posat en marxa el concurs #MiFiestaEslaMejor per escollir les tradicions més singulars i originals de l'Estat, i d'entre les més de mig centenar de candidatures rebudes durant un mes, les festes olotines n'han quedat finalistes.

Des del portal especialitzat destaquen que les Festes del Tura s'han colat entre les deu candidates per l'espectacularitat del ball de gegants i la faràndula i pels molts actes que s'hi celebren l'aire lliure. Competiran amb nou candidates més: les festes de San Roque de Peñafiel (Valladolid), les de la Vendimia de Jumilla (Murcia), la festa Normanda de Foz (Lugo), la festa Troglodita de Piñar (Granada), els Enfarinats d'Ibi (Alacant), la Danza del Diablo de Tijarafe (La Palma), les festes de la Virgen de la Paz de Citruénigo (Navarra) i el Cipotegato de Tarazona, a Saragossa.

El públic escollirà la guanyadora a través del web ClubRural, on es pot votar fins al 9 de juny. Entre les persones que votin se sortejarà un cap de setmana a Astúries.

La campanya #MiFiestaEslaMejor vol promoure el turisme d'interior entre els viatgers nacionals i estrangers com una via per lluitar contra la despoblació de les zones rurals. La iniciativa aspira a divulgar la tradició popular, que sovint no és mai prou coneguda, així com visibilitzar les festes dels municipis perquè esdevinguin un destí per visitar i preservar la cultura local.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/89200_le-fe-te-delturacandidate-aconvertir-eenle-millor-dele-tat-2.htm