logo
Imprimir
23-04-2019 | 11:54hs
•LA SELVA

Prop de 18.000 persones assisteixen al 'Tossa Font de Llum'

La propera edició de l'espectacle de mapping amb so i llum a les muralles de la Vila Vella es realitzarà els dies 3, 4, 17 i 18 de maig

Prop de 18.000 persones, segons la Policia Local, han disfrutat durant la Setmana Santa de la primera edició del "Tossa fontdellum", un projecte consistent en portar a terme projeccions sobre les muralles des de la Platja Gran fent servir les tècniques del mapping i els efectes de llum i so que combina la història del municipi amb apartats temàtics relacionats amb esdeveniments històrics, com la pirateria, el mar, la pesca o els indians. La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Mª Àngels Pujals, ho considera un "èxit de públic" i espera que "es converteixi ja en un atractiu més de la població per portar visitants a Tossa fora de la temporada d'estiu relacionant-ho amb la cultura i la història del municipi".

La propera edició de l'espectacle es realitzarà els dies 3, 4, 17 i 18 de maig.

Concretament, el projecte es basa en la llegenda local d'"El llibre de Tossa" de Josep de Palau, i mostra la formació de la vila i la seva història donant pas a diferents temàtiques cada cap de setmana de projecció. Així, la idea és narrar en veu en off la formació del paisatge, els primers poblats i la construcció de les muralles i, després, donar pas a diverses temàtiques, que s'iniciaran sempre amb aquesta construcció de base.

Les temàtiques seran:

-Flor de Mar: 3 i 4 de maig.
-Tossa preindiana (Els indians i les amèriques): 17 i 18 de maig.

Per a cada un dels trams entre torre i torre, s'instal·la un projector. L'equip de so instal·lat a la platja consta de 8 caixes de 1.250 watts i 4 subs de 1.250 watts amb una potència mínima de 15.000 watts de so. Com a efectes especials, van màquines de fum a cada una de les torres, així com 8 focus mòbils als merlets de la muralla i 8 focus mòbils sota muralla.

Cada nit d'espectacle hi ha 2 sessions gratuïtes en 5 idiomes (català, castellà, francès, anglès i alemany). En les dels dies 3, 4, 17 i 18 de maig, la primera sessió començarà a les 21:30h. (català, anglès i alemany) i la segona a les 22:30h. (castellà i francès). Per motius de seguretat, el tram de la Vila Vella des de l'accés pel Passeig de Mar fins l'escultura de l'Ava Gardner i el Far romandrà tancat des d'una hora abans de l'espectacle (20:30h.) i fins que finalitzi (23:30h.).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/89179_propde18000per-one-a-i-teixenalto-afontdellum-1.htm