logo
Imprimir
21-04-2019 | 12:26hs
•POLíTICA

ERC fa una crida a no deixar "orfe de republicanisme" cap espai de decisió que afecti els blanencs

Canosa referma l'aposta per convertir la Nylstar en un clúster d'empreses i un espai de formació

L'alcaldable d'ERC a Blanes, Àngel Canosa, va fer ahir una crida ahir a aconseguir que ERC sigui influent en tots els espais on es prenen decisions sobre Catalunya. En l'acte de campanya per a les eleccions del 28 d'abril, que va omplir la primera planta de la Casa del Poble, Canosa va advocar per no deixar "ofe de republicanisme" cap espai de decisió que afecti els blanencs.

Canosa va estar acompanyat per les candidates al Congrés i al Senat, Montse Bassa i Elisenda Pérez, així com a la Consellera de Salut, Alba Vergés, en l'acte presentat per Carlos Garzón de Jovent Republicà de Blanes.

El candidat a l'alcaldia de Blanes va fer el discurs més municipalista i va destacar que cal que el consistori i l'alcalde estiguin presents en els àmbits de salut on té representació, denunciant que els alcaldes socialistes hi han renunciat en aquesta darrera legislatura. L'actual regidor també va subratllar la necessitat de més i millors beques, més habitatge social per als joves i més formació i possibilitats de futur, fent una aposta clara pel projecte de convertir la Nylstar en un clúster d'empreses i un espai de formació reglada professional.

En general, tots els que van intervenir a l'acte van coincidir en la importància d'una alta participació en les dues eleccions que venen, per omplir les urnes de vots independentistes republicans i que ERC guanyi les eleccions "perquè continuem construint una República d'escoles, de centres de salut, de renda garantida, de benestar social", en paraules de la consellera de Salut, Alba Vergés.

Vergés va recordar que el vot a ERC és imprescindible per a la concreció d'una República que garanteixi la redistribució justa de la riquesa i va indicar que Esquerra és el partit "que sempre hi és", que "no ha fallat, que ha estat al costat del poble" per fer realitat l'1 d'octubre.

Per la seva banda, la candidata al Senat, Elisenda Pérez, ha explicat com és d'important que ERC sigui a institucions com el Senat per enfrontar-se, com han fet aquests tres anys, a la "deshumanització" que els senadors del PSOE o del PP exhibeixen respecte de la ciutadania de Catalunya.

La número 1 d'ERC a la llista per al Congrés, Montse Bassa, va voler agrair a tothom que ha donat suport a la seva família la seva ajuda, assenyalant-los com "els culpables" que ella faci política. Bassa, que ahir celebrava el seu aniversari i va tenir un present en acabar l'acte, va recordar la seva germana, Dolors Bassa, empresonada des de fa mesos, i va explicar que està "molt orgullosa que vulgui treballar pel país".

Va reconèixer que el treball en equip serà clau per al seu aprenentatge i que, de fet, ja ha après la "vergonya immensa" de saber que l'any passat només el 13% del pressupost en infraestructures viàries s'hagi realitzat o que les rodalies de Catalunya continuïn en un estat de desinversió tal que és un clam la necessitat de millora, a la demarcació de Girona en particular.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/89083_ercfaunacridaanodeixarorfederepublicani-mecape-paidedeci-ioqueafectiel-blanenc--1.htm