logo
Imprimir
18-04-2019 | 11:20hs
•ACTUALITAT GIRONA

“la Caixa” dona suport al projecte social “Aprendre a l’hort de l’escola” de la Fundació Drissa

Ambdues entitats han signat un conveni de col·laboració per al finançament de la iniciativa que amplia aquest any la seva activitat a nou centres de Girona

"la Caixa" i la Fundació Drissa, entitat sense ànim de lucre dedicada a la inserció laboral de les persones amb problemes de salut mental, han signat un conveni de col·laboració per al finançament del projecte de l'entitat social "Aprendre a l'hort de l'escola". L'ajut és de 7.500 euros.

El projecte consisteix en la gestió i manteniment d'horts escolars a centres educatius públics de primària. L'activitat està dirigida per l'equip de mestres de l'escola però intervenen, a part dels alumnes, les persones amb problemes de salut mental de la Fundació Drissa amb coneixements i formats en horticultura, i les persones grans, voluntàries de l'Obra Social "la Caixa". El projecte "Aprendre a l'hort de l'escola" promou així l'envelliment actiu, el voluntariat social i la desestigmatització del col·lectiu de persones amb problemes de salut mental, a més de ser una eina pedagògica que permet educar en valors de progrés sostenible, de respecte a la natura, de socialització de l'entorn i de treball en equip.

La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Caseta Serveis Educatius de l'Ajuntament de Girona, que ha inclòs l'oferta en el seu programa de recursos educatius per a les escoles de la ciutat. En aquests moments el projecte, que es va posar en marxa el curs passat a tres escoles, ja s'està duent a terme a nou centres, de manera que s'ha incrementat la participació d'alumnes en un 80%. Aquest augment, juntament amb el fet que algunes de les noves escoles adherides al projecte tenen menys recursos econòmics, ha creat la necessitat d'un suport econòmic destinat a la inversió de material per començar l'activitat als nous centres. El projecte també es duu a terme en una escola d'educació especial.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/89014_lacaixadona-uportalprojecte-ocialaprendrealhortdele-coladelafundaciodri-a-1.htm