logo
Imprimir
17-04-2019 | 20:43hs
•POLíTICA

Jaume Alonso-Cuevillas: 'Una República catalana suposaria un gran impuls per al potencial de la Garrotxa i les comarques gironines'

El cap de llista de JuntsxCat al Congrés per Girona ha visitat l'empresa LC Paper de Besalú, referent mundial en estalvi energètic, i ha recordat que pertànyer a l'Estat espanyol "suposa un fre per a l'economia del territori"

El cap de llista al Congrés per Girona en les eleccions del 28 d'abril, Jaume Alonso-Cuevillas, ha subratllat avui que "una República catalana suposaria un gran impuls per al potencial econòmic de la Garrotxa i les comarques gironines". Alonso-Cuevillas ha fet aquestes declaracions a Besalú, on ha visitat l'empresa LC Paper, fundada el 1881, que produeix "paper 100% català amb 0 emissions de CO2". "LC Paper és un referent mundial en estalvi energètic, exemple de regeneració i innovació constant, bona mostra d'allò en el que ens hem d'emmirallar per ser encara millors com a país", ha indicat.

"És una empresa exemplar, que ha aconseguit produir encara més energia de la que consumeix. Un referent a Catalunya i al món", ha remarcat. "Però malauradament, seguim tenint els dèficits que ens suposa pertànyer a una economia extractiva, la de l'Estat espanyol. Tenim una de les energies més cares del món, de les grans empreses que depenen de l'amiguisme del BOE, de la llotja del Bernabeu, que a més de controlar l'executiu i els mitjans també controlen el poder legislatiu i judicial. Això suposa un fre per al nostre model econòmic, que no arribin prou inversions en infraestructures, i ens serveix per explicar perquè ja no hem d'esperar més compromisos i incompliments dels governs espanyols i hem de fer una República", ha explicat el candidat.

Després de visitar l'empresa LC Paper amb l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, el número 1 de JuntsxCat al Congrés per Girona ha participat en un vermut xerrada. A continuació, s'ha desplaçat a Sant Feliu de Pallerols, on s'hi ha fet un dinar col·loqui amb Fèlix Castanyer, cap de llista de JuntsxCat a les municipals, i a les Planes d'Hostoles, on s'hi ha organitzat un cafè tertúlia, amb el candidat de JuntsxCat al poble, Eduard Llorà. Alonso-Cuevillas també ha fet parada a Olot, on ha participat en un acte amb el cap de llista de Junts per Olot, Pep Berga, al Casal Marià. La jornada ha acabat amb el sopar presentació de la candidatura de Junts per Catalunya a les Preses, encapçalada per Pere Vila.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/88999_jaumealon-o-cuevilla-unarepublicacatalana-upo-ariaungranimpul-peralpotencialdelagarrotxaile-comarque-gironine--2.htm