logo
Imprimir
14-04-2019 | 08:25hs
•OPINIó

PSC i CiU han anat fent la seva i no 'la del poble', llavors Blanes necessita un canvi i un govern d'ERC

Un canvi que volem fer real, en positiu, produït amb la feina i l'ajut de tots els blanencs compromesos amb la seva Vila

Canvi, unitat i força d'acció. Aquests seran els eixos estratègics amb els quals volem fer possible que la ciutat funcioni. Entenem que el canvi és necessari i a la vegada inevitable. No ens podem permetre perpetuar, encara més, que la ciutat es vagi apagant i de la seva mà la gent que hi viu. Davant d'aquesta situació, no ens valen les excuses. Enfront de la manca de projecte ens posem deures ara mateix: hem de definir nous models que tornin a fer de Blanes una ciutat que funcioni, fent que qui ho necessiti trobi al seu Ajuntament un espai on trobar solucions. El major dels esforços serà per resoldre els problemes socials que ara ens assetgen: pobresa, habitatge, mancances socials de tota mena que hem de resoldre de manera urgent.

Hem de convertir la nostra ciutat en un entorn que ofereixi noves propostes que serveixin per generar nous espais formatius i de feina. El futur dels joves, de la gent aturada, dels que veiem cada cert temps que tanquen negocis, l'hem de poder dibuixar aconseguint que tothom pugui encarar el seu futur amb les eines més adequades a les seves necessitats. De fet, la formació ha de ser un eix troncal per construir aquesta dinàmica activa. Ens cal cercar nous models productius que generin feina directa i inderectament, ens cal rescatar la pagesia i la pesca que no oblidem de cap de les maneres, com tampoc el sector terciari que no hem fomentat prou ni l'hem repensat com cal.

El canvi ens ha de permetre no fer dependre el nostre model turístic de la voluntat d'uns quants sinó de la voluntat d'una suma de veus (representants del sector, associacions, partits polítics, ajuntament, barris...) que faran possible un model de turisme actiu i no estacional que ompli els nostres carrers d'activitat, lleure i cultura.

Hem de fer possible que la gestió municipal arribi a prendre decisions relatives a Aigües de Blanes, a aparcament de superfície, a equipaments, a urgències socials, a cultura, a medi ambient, i a tots els àmbits municipals de manera eficient i eficaç, tot treballant i fent que es treballi sense cap més límit que la voluntat de la ciutadania que ha de ser la que encapçali tots els projectes amb la seva participació activa.

El canvi ha de venir de la mà de tots els blanencs, de tots els qui estimem Blanes. L'accent el posarà ERC però vol que la frase del que ha de ser aquest canvi l'escrigui molta més gent. No volem fer el canvi sols, perquè no seria un canvi real. Buscarem consensos, però prendrem decisions quan convingui. Volem governar, no aparcar temes. El canvi també vol dir no fer les coses com sempre, no podem deixar les coses a les mateixes mans que sempre. Quan PSC i CiU majoritàriament han anat fent la seva i no "la del poble", llavors, els de sempre, han acabat fent el de sempre. Només amb feina plegats, ciutadania i govern, regidors i regidores i teixit social, recuperarem el que és poder viure en un poble actiu, que creix, que no oblida a ningú. Un canvi que volem fer real, en positiu, produït amb la feina i l'ajut de tots els blanencs compromesos amb la seva Vila.

Aconseguirem que Blanes torni a ser la ciutat de totes i de tots, posant l'Ajuntament al servei dels ciutadans. Per un govern compromès i no ple de compromisos




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/88789_p-ciciuhananatfentla-evainoladelpoblellavor-blane-nece-itauncanviiungovernderc-1.htm