logo
Imprimir
13-04-2019 | 21:38hs
•ESPORTS

Empat del Figueres per celebrar el Centenari

Xavi Agustí va apostar per una defensa de tres centrals (Tena, Canal i Romero) i dos carrilers (Espuña i Subi) per tractar d'aturar els perillosos contracops del Sants

El Figueres va sumar un nou punt i va encadenar, per segon cop aquesta temporada, quatre jornades sense perdre en empatar a casa contra el Sants el dia de la celebració del Centenari del club. Un gol de Sergio Álvarez al 77' va equilibrar el 0-1 de Brian (26') en un partit amb dues parts ben diferenciades. El primer temps va ser molt equilibrat, amb ocasions a les dues porteries i bones intervencions de David Aroca. A la represa, tot i jugar amb un menys per l'expulsió de Xavi Ferrón al 34', el Figueres va portar la iniciativa i va obtenir el premi de l'empat. Al descompte, Pere Espuña va evitar la derrota salvant el segon gol visitant sota pals.

Xavi Agustí va apostar per una defensa de tres centrals (Tena, Canal i Romero) i dos carrilers (Espuña i Subi) per tractar d'aturar els perillosos contracops del Sants. Els alt-empordanesos van tenir més possessió de pilota però els va costar generar perill i, de fet, la primera acció ofensiva va anar a càrrec dels visitants amb una passada en profunditat que va deixar Navarro tot sol davant d'Aroca. El porter del Figueres va aconseguir rebutjar el xut perillós del davanter del Sants (7').

A poc a poc els figuerencs van començar a moure's amb més comoditat i van avisar amb un xut d'Èric Vilanova des de la frontal, potent i ras, que va tocar la xarxa de la porteria de Nacho per la part de fora (11'). Una centrada de Subi per la dreta buscant Ferrón i Álvaro, que el porter del Sants va poder refusar (15') va precedir un xut des de la frontal del propi Ferrón que va aturar Nacho (15'). Semblava que el Figueres començava a tenir el partit controlat, però el Sants va reaccionar amb una acció de Juli que, pressionat per la defensa, va estar a punt de marcar amb un xut molt ajustat al pal (23'). Només tres minuts més tard, Brian va sorprendre Aroca amb una volea i va situar per davant els barcelonins (26').

La resposta dels locals no es va fer esperar i Ritxi va tenir molt a prop l'empat en un xut potent que va obligar el porter del Sants a rebutjar (28'). El partit es va complicar molt per al Figueres quan l'àrbitre va expulsar Xavi Ferrón amb vermella directa al 34', a instàncies del seu assistent, per un cop sobre un defensa visitant. Agustí va retocar el dibuix i va tornar a la defensa de 4, situant ara Tena per darrera d'Álvaro. En el tram final de la primera part David Aroca va haver de tornar a intervenir per evitar un nou gol del conjunt visitant. El porter va desviar a córner un xut de rosca de Juli que buscava el camí de la porteria (41').

Tot i jugar en inferioritat, la segona part va ser per al Figueres, que va buscar de totes les maneres possibles equilibrar el resultat per no caure en el partit del centenari davant dels seus aficionats. Abans de complir-se el primer minut de la represa, Marc Gelmà va intentar sorprendre Nacho però el seu xut va sortir desviat (45'), i poc després Pere Espuña va protagonitzar una acció individual que va acabar amb un xut que va aturar el porter del Sants (51'). Els visitants van replicar amb una jugada de Sumarroca, que va enviar la pilota a l'exterior de la xarxa d'Aroca (56').

Entre el 55' i el 60' Agustí va moure la banqueta i va tornar a jugar amb dos puntes, Álvaro i Sergio Álvarez. El Figueres va tenir la possessió de la pilota, però li va costar trobar el camí de la porteria rival i no va ser fins al 73' que Sergio Álvarez ho va intentar amb un xut que va acabar a córner. El davanter va ser el protagonista en l'acció de l'empat, ja que el seu potent xut des de la frontal va fer inútil la intervenció de Nacho, que va tocar la pilota però no va poder evitar que acabés al fons de la seva porteria (77'). Només tres minuts més tard Bora va tenir el gol de la victòria molt a prop amb una rematada de cap que va sortir fregant el pal (80').

En el temps de descompte Pere Espuña va evitar, de forma providencial, el segon gol dels visitants en una acció molt embolicada a l'interior de l'àrea. El lateral va rebutjar gairebé sota els pals un xut de Juli quan l'acció semblava que acabaria de la pitjor manera possible per al Figueres.

Figueres: Aroca, Tena, Canal (Bora, 55'), Romero, Espuña, Èric Vilanova (Víctor Valverde, 60'), Subi, Ritxi, Marc Gelmà (Sergio Álvarez, 60'), Xavi Ferrón i Álvaro.

UE Sants: Nacho, Fabre, David Cura (Sumarroca, 46'), Brian, Picolo (Alberto, 67'), Crivi, Luís, Aleix, Juli, Navarro i Mario (Guille, 57').

Gols: 0-1, Brian, 26'; 1-1, Sergio Álvarez, 77'.

Àrbitre: Vicente Alexandre Muñoz Baquero, del Vallès Occidental, amb Víctor Orgaz Serran i Xavier Alins Rodríguez com a assistents. TG: Canal, Sergi Romero, Ritxi (Figueres), Aleix, David Cura, Mario (UE Sants). Va expulsar amb vermella directa Xavi Ferrón (34').

Públic: 400 persones al municipal de Vilatenim. La sacada d'honor ha anat a càrrec dels exentrenadors de la UE Figueres Jordi Gonzalvo, José Manuel Esnal Mané, Manel Pagés i Pere Gratacòs. Abans de començar el partit el cadet A s'ha fotografiat amb els jugadors del primer equip, i la presidenta de la UE Sants, Montserrat Dot, ha lliurat una placa a Narcís Bardalet amb motiu del centenari de la UE Figueres.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/88788_empatdelfiguere-percelebrarelcentenari-1.htm