logo
Imprimir
13-04-2019 | 00:20hs
•POLíTICA

Junts per Catalunya reclama 'per enèsima vegada' la supressió del pas a nivell de Flaçà

Els candidats al Congrés i al Senat per Girona s'han reunit avui divendres amb l'alcalde, Jesús Font

Els candidats de Junts per Catalunya en les eleccions del proper 28 d'abril per Girona Sergi Miquel 'número 2 al Congrés', Fanny Carabellido 'número 4' ,Josep Maria Cervera 'número 2 al Senat', Laura Corsunsky 'número 3' i Joan Bagué 'primer suplent al Senat' han reclamat aquest divendres al migdia "per enèsima vegada" la supressió del pas a nivell de Flaçà. Ho han fet en el primer dia de campanya electoral, acompanyats de l'alcalde, Jesús Font.

La supressió del pas a nivell de Flaçà és una de les reivindicacions històriques de les comarques gironines, ja que és una barrera que parteix el poble en dos. Els treballs han de permetre suprimir el pas a nivell construint un vial subterrani que creui les vies, per on circularan els cotxes i hi passaran els vianants. L'any passat el govern espanyol va mostrar la intenció de desencallar aquest projecte i el va incloure en el paquet d'inversions ferroviàries. En aquests moments, s'està pendent de signar un conveni amb la Generalitat però de moment l'Estat no ha concretat data.

"Van passant les legislatures i a les comarques gironines seguim tenint pendents les mateixes infraestructures. És una vergonya que en cada campanya electoral haguem de fer les mateixes reivindicacions", ha remarcat Sergi Miquel. En aquesta darrera legislatura, en la Comissió de Foment del Senat es va aprovar una nova moció per la supressió d'aquest pas a nivell.

El projecte de Flaçà està encallat des de fa més d'una dècada. El Ministeri de Foment va arribar a posar les obres a licitació l'any 2007. A les comarques gironines, els candidats també reivindiquen la supressió del pas a nivell de Figueres.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/88758_junt-percatalunyareclamaperene-imavegadala-upre-iodelpa-anivelldeflaca-2.htm