logo
Imprimir
30-03-2019 | 21:53hs
•PLA DE L'ESTANY

El llibre 'Records' es presenta a Banyoles amb la presència de Pasqual Maragall

L'acte, que ha tingut lloc a l'Auditori de l'Ateneu, és el punt de partida de la col·laboració entre la Fundació Pasqual Maragall i la Fundació Lluís Coromina

Qui va ser president de la Generalitat de Catalunya i també exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, ha assistit avui a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles per presenciar la presentació del llibre 'Records', una publicació que té com a objectiu reconèixer la figura de Maragall i, alhora, esdevenir una eina per sensibilitzar sobre l'Alzheimer, així com per a recaptar fons per investigar sobre aquesta malaltia.

L'acte, que s'ha convertit la primera presentació del llibre a les comarques gironines, ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Fundació Lluís Coromina i la Fundació Pasqual Maragall. Un punt de partida col·laboratiu, aquest que es preveu que continuarà en el futur, ja que les dues entitats han manifestat el compromís de treballar i buscar vies per executar nous projectes.

L'acte ha marcat el tret de sortida amb un parlament de Cristina Maragall, portaveu de la Fundació Maragall, un inici que ha estat seguit per la projecció d'un vídeo sobre l'Alzheimer. Seguidament, dos banyolins i amics íntims de Maragall, Salvador Sarquella -el seu secretari personal- i Joan Solana -exalcalde de Banyoles-, han iniciat un diàleg moderat per Ricard Planas, periodista i director de la Fundació Lluís Coromina. "Són molts anys al seu costat, des de l'alcaldia de Barcelona fins a responsable de l'oficina del President. Actualment ens veiem un o dos cops per setmana, ens fem companyia. Mantinc l'admiració per a un gran home i alhora una enyorança per un amic que es va esmunyint", explica Sarquella.

Solana, per la seva banda, era el batlle banyolí quan la ciutat va ser subseu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, i també va ser el delegat del departament de Cultura de la Generalitat a les comarques gironines durant el govern de Maragall a la Generalitat. Des dels anys 80, quan es van conèixer, sempre han tingut complicitat. "Si he de definir la meva relació amb Pasqual Maragall faria servir dues paraules: deixeble seu, en el sentit equivalent al d'un alumne, i amic en la distància, perquè tot i que no érem de veure'ns sovint sempre hem mantingut el contacte i hem parlat de tots els temes", recorda Solana.

El llibre 'Records'

L'any 2018, per commemorar el desè aniversari de la Fundació Pasqual Maragall, l'entitat va reunir 40 amics del president i els va demanar que compartissin un record inoblidable viscut amb ell. Aquest va ser el punt de partida del llibre 'Records', editat en català i castellà per RBA. A l'obra hi han participat Josep Miquel Abad, Lolita Banchs, Lluís Bassat, Jordi Basté, Carles Bosch, Carmen Cervera, Joan Clos, Pilar i Anna Duocastella, Odón Elorza, Xerardo Estévez, Jordi Évole, Isidre Fainé, Paz Flores, Beth Galí, Joan Ganyet, José Antonio García-Durán, Frank González, Marta Grabulosa, Manuel Huerga, Edurne Iturmendi, Eli Maragall, Roser Marcé, Javier Mariscal, Mayte Martín, Federico Mayor Zaragoza, Eduardo Mendoza, Custodia Moreno, Queco Novell, Margarita Obiols, Júlia Otero, Lluís Pasqual, Sílvia Pérez Cruz, Ricardo Rodrigo, Richard Rogers, Francesco Rutelli, Narcís Serra, Mercè Solernou, Mònica Terribas, Montserrat Tura i Àngela Vinent.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/87966_elllibrerecord-e-pre-entaabanyole-amblapre-enciadepa-qualmaragall-1.htm