logo
Imprimir
27-03-2019 | 14:32hs
•BESALú, VILA COMTAL

Compte enrere per l'inici del Quinari i la Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú

La Processó dels Dolors, que és un dels moments més esperats, serà el divendres 12 d'abril i comptarà amb la presència del bisbe de Girona

Tot a punt a Besalú per l'inici dels actes del Quinari i la Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors, una de les celebracions més importants de la Quaresma catalana. El pròxim 3 d'abril, a partir de 2/4 de 8 del vespre, la celebració comunitària de la Penitència obrirà el programa d'actes que culminarà el 12 d'abril amb la celebració de la Processó dels Dolors. En aquest sentit, el bisbe de Girona, Francesc Pardo serà el Prior de la festa de la Mare de Déu dels Dolors d'enguany. L'elecció de Pardo ha anat a càrrec de la junta de la Venerable Congregació.

A partir del 8 d'abril, els actes del Quinari seran els grans protagonistes de la vila comtal de Besalú, i Francesc Pardo en serà el predicador. No obstant, el moment més esperat es produirà el 12 d'abril, dia en què es farà la Processó dels Dolors.

L'acte religiós tindrà lloc a l'església del monestir de Sant Pere i es farà el recorregut habitual pels carrers i places de Besalú. La processó d enguany comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i finalitzarà amb un discurs del Prior. Cal recordar que l'any passat, la Processó dels Dolors va rebre la visita del Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler i Canals.

L'entrega de premis del 10è Concurs de Dibuix de la Processó de la Mare de Déu dels Dolors que es farà l'11 d'abril és un altre dels actes destacats de la festivitat.

Tradició amb molts anys d'història

Enguany, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú celebra 320 anys. Fou constituït el 1699, i la primera processó es va celebrar el divendres abans del Diumenge de Rams. Des d'aleshores, i de manera quasi ininterrompuda -només per conflictes bèl·lics- la vila de Besalú surt al carrer i és partícip de la processó.

La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors és considerada com una de les congregacions en actiu més antigues i carismàtiques de Catalunya. Es tracta d'un Tercer Orde de religiositat Seglar (Orde Religiosa) nascut a Florència l'any 1233.

Per la seva antiguitat i tot el que representa per l'antiga capital del Comtat de Besalú, la Congregació va rebre la Creu de Sant Jordi de l'any 2005. La Generalitat de Catalunya no només en va valorar el protagonisme històric i espiritual, també la seva tasca de cohesió integradora de tots els besaluencs i besaluenques.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/87729_compteenrereperlinicidelquinariilafe-tivitatdelamarededeudel-dolor-debe-alu-2.htm