logo
Imprimir
21-03-2019 | 19:44hs
•ACTUALITAT GIRONA

Tornen a detenir el secretari nacional de l'ANC, Jordi Alemany

S'ha acollit al dret a no declarar i ha quedat en llibertat

El secretari nacional de l'ANC, Jordi Alemany, ha estat detingut de nou a Girona. Aquest membre de l'Assemblea ja va ser arrestat dissabte passat a Madrid per no haver-se presentat al jutjat, que l'investiga per suposadament haver despenjat la bandera espanyola de la seu de la Generalitat a Girona durant l'aniversari de l'1 d'octubre.

Alemany, que ha sortit en llibertat al cap d'una hora, ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra prop de casa seva, després de passar per la comissaria de Vista Alegre, l'han conduït fins als jutjats de Girona,. Allà, justament avui hi ha de guàrdia el jutjat d'instrucció 4, el que porta les causes contra els activistes que haurien participat en les mobilitzacions de l'1 d'octubre del 2018.

Com que no va comparèixer a la citació del jutjat el 7 de març, el jutjat va dictar una ordre de detenció contra el noi, que està investigat per desordres públics, ultratge a la bandera, danys i delicte lleu de lesions.

Alemany es va traslladar el cap de setmana a passat a Madrid per participar en la manifestació independentista de dissabte i, unes hores abans de la mobilització, va ser detingut per la policia. Va estar detingut 24 hores i va sortir en llibertat diumenge al migdia.

Aquesta tarda, el secretari nacional de l'ANC s'ha acollit al seu dret a no declarar i ha quedat en llibertat. Fora els jutjats l'esperaven una quinzena de persones, que s'hi han acostat per mostrar-li suport.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/87431_tornenadetenirel-ecretarinacionaldelancjordialemany-2.htm