Imprimir
20-03-2019 | 23:21hs
•ESPORTS

Una derrota increïble de la UE Figueres

Els jugadors que entrena Xavi Agustí van portar la iniciativa des del primer moment i van disposar de fins a sis ocasions per avançar-se en el marcador, però els va faltar una mica més d'encert per materialitzar-ne alguna d'elles i arribar amb avantatge al descans

La falta d'encert va condemnar el Figueres a una derrota del tot injusta a Vilatenim contra el Granollers per 0-1. El conjunt alt empordanès va fer mèrits més que suficients per guanyar o, com a mínim, sumar un punt, però malgrat generar moltes ocasions de perill li va faltar una mica de sort i d'encert per batre el porter Sergio. Els vallesans, en canvi, van necessitar ben poca cosa per guanyar i ho van fer aprofitant una de les escasses errades en defensa dels locals. La derrota, combinada amb l'empat de la FE Grama, redueix a cinc punts el marge amb el descens.

El Figueres va fer una gran primera meitat. Els jugadors que entrena Xavi Agustí van portar la iniciativa des del primer moment i van disposar de fins a sis ocasions per avançar-se en el marcador, però els va faltar una mica més d'encert per materialitzar-ne alguna d'elles i arribar amb avantatge al descans. El jugador més incisiu va ser Xavi Ferrón, que va jugar en punta d'atac al costat d'Álvaro. Seves van ser les cinc primeres oportunitats de gol de la Unió.

Només havien transcorregut quatre minuts de joc quan una recuperació en zona de mitjos va permetre habilitar Ferrón amb una passada en profunditat que el jugador del Figueres va culminar amb un xut potent que va refusar Sergio (4'). La segona ocasió va arribar amb una passada per la dreta de Ritxi que Ferrón, de primeres, va rematar i Sergio de nou va poder rebutjar (8'). En la tercera, va intentar superar el porter del Granollers amb una vaselina des de l'interior de l'àrea que el defensa Eloi va salvar (19').

Abans de la mitja hora de joc, Xavi Ferrón va estar a punt de marcar en dues accions més. En la primera, després d'una passada a l'àrea cap a Subi que el davanter va xutar lleugerament desviat (25'), i la segona, possiblement la més clara, en una pilota que va conduir per la dreta de l'atac i que va acabar amb un xut creuat que es va passejar per davant de la línia de gol sense que ningú aconseguís rematar (28'). El Figueres encara va tenir una oportunitat més per marcar al primer temps amb un xut d'Álvaro des de fora de l'àrea que va sortir per sobre del travesser (41').

El Granollers, per la seva part, prou feines va tenir a arribar viu al descans i pràcticament no va inquietar Aroca en cap moment. Els visitants només van xutar a porta en dues ocasions en accions de Capa (15') i Molins (44'), que el porter figuerenc va aturar sense problemes.

La segona part va ser molt més equilibrada que la primera. Els visitants van tenir més possessió de pilota que al primer temps i van arribar amb més perill a l'àrea local. Tot i això, les primeres accions ofensives de la represa van ser per al Figueres, amb una centrada de Pol que va rematar de primeres Marc Gelmà i que Sergio va aturar (53'), i amb una recuperació de Xavi Ferrón al mig del camp que va acabar amb un xut alt d'Álvaro (57'). Només dos minuts més tard, Álvaro i Marc Gelmà van tenir l'oportunitat més clara de la segona meitat per als locals, però el xut del primer el va refusar el porter Sergio, i el del segon va marxar desviat (59').

Un xut de Joel, a les mans d'Aroca (58'), i un xut alt de Molins a la mitja volta (62') van precedir una nova ocasió per al Figueres en una llarga acció d'atac que va culminar Ritxi amb un xut lleugerament desviat (68'). I el que ningú esperava va passar al 71'. Albert va aprofitar una pèrdua de pilota a la frontal de l'àrea per avançar el Granollers després que la pilota la desviés Canal. El 0-1 va deixar glaçat Vilatenim, que veia incrèdul com el seu equip anava per darrere en el marcador després d'haver fet tots els mèrits per guanyar. Malgrat la gerra d'aigua freda, el Figueres no va abaixar els braços en cap moment i va intentar buscar l'empat fins al darrer instant del temps afegit, però sense sort ni encert.

Figueres: Aroca, Pol Tarrenchs, Canal, Tena, Subi, Ritxi (Hostench, 85'), Èric Vilanova, Bora (Víctor Valverde,72'), Marc Gelmà, Xavi Ferrón i Álvaro (Sergio Álvarez, 62').

EC Granollers: Sergio, Capa (Pau, 62'), Eloi, Víctor, Guillem, Sergi Pastells, Soler, Joan Inés (Raul, 71'), Joel, Molins i Albert (Plugins, 87').

Gols: 0-1, Albert, 71'.

Àrbitre: Rafael Rodríguez Díaz, de Barcelona, amb Jesús Gimeno Solans i Albert Manrique Tomás com a assistents. TG: Bora, Xavi Ferrón, Tena, Marc Gelmà (Figueres), Soler, Pau (Granollers).

Públic: 150 persones al municipal de Vilatenim.