logo
Imprimir
19-03-2019 | 16:35hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro acull per primera vegada, del 20 al 22 de març, el Campionat Internacional de Tennis Taula Adaptat

Hi competeixen 25 delegacions dels sis continents en les onze categories de l'especialitat

El Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro acull per primera vegada, del 20 al 22 de març, el Campionat Internacional de Tennis Taula Adaptat Para TT Costa Brava Spanish Open 2019. Per primer cop, en les seves sis edicions, el torneig omple les 200 places disponibles, el límit que estableix la Federació Internacional de Tennis Taula - ITTF per a un campionat que és puntuable per al rànquing mundial, classificació que atorga en un any preolímpic la majoria de places de cara als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, i que per tant garanteix la presència dels millors especialistes de cada una de les onze classes que conformen el tennis de taula adaptat.

Hi haurà representació de 25 federacions nacionals, amb 15 delegacions europees -Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, França, Gran Bretanya, Grècia, Islàndia, Israel, Itàlia, Holanda, Portugal, Romania, Sèrbia i República Txeca, a més de la d'Espanya-, 4 d'americanes -Argentina, Brasil, Canadà i Estats Units-, 4 d'asiàtiques -Corea del Sud, Japó, Hong Kong i Índia-, 1 d'africana -Egipte-, i 1 d'Oceania amb un únic participant de Nova Caledònia, però que fa possible que els 5 continents estiguin representats a Platja d'Aro. La delegació estatal serà la més nombrosa amb 36 esportistes, entre ells Jordi Morales, Campió del Món de la Classe 7 al campionat de Lasko a Eslovènia, l'octubre de 2018.

S'habilitaran fins a 14 taules de joc per acollir l'elevat nombre de partits de les 44 proves que s'hi disputaran. En cadascuna de les 11 categories del tennis de taula adaptat (1 a 5: modalitats en cadira de rodes / 6 a 10: dempeus / 11: esportistes amb alguna discapacitat psíquica), es jugaran quatre proves: individual masculina i femenina, i per equips masculins i femenins; si bé en funció del nombre de participants es podran fer reagrupaments de classe, com preveu la normativa. Prèviament a la competició esportiva, també s'ha celebrat a Platja d'Aro un seminari internacional amb l'aval oficial de l'ITTF sobre classificacions del tennis de taula adaptat, els aspectes mèdics i esportius relacionats amb la distribució dels esportistes amb discapacitat per classes i els paràmetres que determinen la classe que correspon a cada jugador o jugadora.

La celebració del Para TT Costa Brava Spanish Open a Platja d'Aro, pren el relleu a les edicions anteriors celebrades quatre anys al Prat de Llobregat i un a la Guinadera de Sant Cugat del Vallès, està organitzada per la Federació Catalana de Tennis Taula, per concessió de la Federació Espanyola de la modalitat, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, la Diputació de Girona, la UFEC i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya. Alhora l'esdeveniment augmenta el lligam del municipi amb el tennis taula, que des de fa vint anys acull l'Open Internacional Junior i Cadet-SYOC (enguany de l'1 al 5 de maig).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/87260_platjadaroacullperprimeravegadadel20al22demarcelcampionatinternacionaldetenni-taulaadaptat-2.htm