logo
Imprimir
18-03-2019 | 23:13hs
•BESALú, VILA COMTAL

L'art i el ferro agafen cita a Besalú

La vila comtal acollirà la 24a Fira del Ferro els dies 6 i 7 d'abril

La vila comtal de Besalú sentirà repicar de valent els cops de martell els pròxims dies 6 i 7 d'abril, quan el municipi esdevindrà l'escenari de la 24a Fira del Ferro. L'esdeveniment, com ja és habitual, aplegarà els millors ferrers i forjadors dels Països Catalans, en el marc d'una fira organitzada per l'Associació Acunç, Recerca i Divulgació, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Besalú.

Rodejats de les espurnes de foc i dels fornals, els assistents podran gaudir de les demostracions en directe dels mestres artesans, una activitat que compartirà protagonisme amb altres propostes com ara una mostra de peces d'art elaborades amb ferro per diferents ferrers de diversos països del món.

El programa

L'edició d'enguany ressegueix el programa que ja s'ha anat repetint durant les darreres edicions. El dissabte, a partir de les 9h i fins les 16h, els visitants podran gaudir de la Forja al carrer a la plaça dels Claustres, amb l'inici del projecte. No obstant això, la inauguració oficial de la fira i de la respectiva exposició no tindrà lloc fins a les 13h, a la mateixa plaça dels Claustres i a Can Llaudes.

A la tarda, d'altra banda, Xavier Santos oferirà la 'Masterclass' anomenada 'Aspectes generals, desconeguts i oblidats en l'ofici de la forja', una demostració que també tindrà lloc a la citada plaça dels Claustres, en aquest cas a les 16h. Més tard, a les 19.30h, Ruth Garcia brindarà la conferència 'Jujol i la Forja', que es farà a Sant Julià amb l'entrada gratuïta.

En relació a la jornada dominical, aquesta s'iniciarà amb la finalització del projecte de la Forja al carrer (9.30h a la plaça dels Claustres), mentre que a la tarda, concretament a les 16h, es farà la foto de grup i l'acte de fi de festa.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/87223_lartielferroagafencitaabe-alu-1.htm